03.08.15

A l’esport li cal un país lliure

Article de Carles Muñoz, president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals

Crisi, maleïda crisi que ens controla des de 2008. Crisi que ha afectat i afecta tots els sectors de la societat i, com no, també a l’esport. Reducció de subvencions, entre molts altres greuges denunciats el passat 19 de març en l’acte multitudinari a l’Estació del Nord. Dia rere dia, es demostra que gran part de la societat catalana està d’acord en què la única solució a molts d’aquests problemes és la sortida de l’estat espanyol i, per tant, la independència de Catalunya.

Em referiré única i exclusivament al món del esport. Moltes són les raons que em porten a ser tan intransigent; però em centraré en les tangibles, apartant les raons sentimentals.

Sí, efectivament, el nostre sector necessita un país lliure i independent, on l’esport sigui considerat en la seva justa mesura, pel PIB que representa, pel volum de gent que mobilitza i per la quantitat de llocs de treball que genera. Un país independent permetria organitzar el món de l´esport des d’un ministeri de l´esport propi que el representés de manera democràtica i eficaç, amb el paper destacat de la Unió de l’Esport Català com a gestor i motor del nostre sector.

En una Catalunya lliure, l’activitat esportiva seria un reclam turístic, un impuls per l’economia i un pont d´unió social. A més de poder representar el nostre país com a selecció pròpia en el panorama internacional, ja sigui en uns Jocs Olímpics o Paralímpics, passant per competicions mundials i europees, disposaríem del nostre propi Comitè Olímpic i Paralímpic.

La unió de l’esport català implicaria un augment dels nostres participants en tots els actes, així com el nombre de medallistes i equips professionals. Seria també un augment proporcional d’ingressos, fet que suposaria un augment de llocs de treball en les àrees esportives, clubs i federacions. D’altra banda, també hi hauria un augment de beques per als nostres esportistes i dels drets televisius, entre molts altres avantatges amb què podria omplir pàgines i pàgines en benefici del nostre propi país, sense oblidar la cosa més important de totes: portar la nostra bandera arreu del món, acompanyada del nostre himne.