28.07.15

L’ANC, Òmnium i la Plataforma ProSeleccions rebutgen les sancions per la xiulada a l’himne espanyol a la final de Copa

Comunicat conjunt de les tres entitats

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes rebutgem de ple la proposta de multes al Barça, l’Athletic de Bilbao i diverses entitats sobiranistes catalanes per la xiulada a l’himne espanyol a la darrera final de la Copa de Rei.

Ho considerem un gravíssim atemptat a la llibertat d’expressió dels aficionats de tots dos equips, que no van tenir actituds violentes sinó que simplement van expressar les seves reivindicacions en forma de xiulada.

La proposta de sanció és del tot injusta i forma part novament de l’estratègia del govern de l’estat espanyol per retallar els drets i les llibertats dels ciutadans i dels pobles que legítimament aspiren a un futur polític diferent.

L’Assemblea, Òmnium i la Plataforma ProSeleccions ens posem al costat i a disposició de les dues aficions, dels dos clubs i de les entitats amenaçades per fer front comú en defensa de la llibertat d’expressió i d’opinió pública.