27.07.15

Catalunya torna a guanyar el Mundial de biketrial!

La selecció catalana aconsegueix el cinquè títol de la història

La selecció catalana de biketrial ha repetit l’èxit de la temporada passada i ha assolit el Campionat del Món per nacions. És la cinquena vegada en els últims sis anys en què Catalunya es proclama campiona mundial, només el 2013 no n’ha estat la vencedora. Al podi, Catalunya ha estat acompanyada d’Espanya, segona classificada, i la República Txeca, tercera.

A més, cal destacar que els pilots catalans han obtingut tres triomfs individuals i un total de vuit podis. Rafa Tibau ha estat el vencedor de la categoria Elit 26’’, on Àngel Batlle ha obtingut la tercera posició. Els altres campions del món han estat Laura Donate, a la categoria femenina, i Domènec Lladó, a la júnior. Les medalles de plata han estat per Alan Rovira, a la modalitat benjamí, i Alba Hidalgo, a l’Elit femenina. Les altres medalles catalanes han estat dos bronzes, de Marc Viñas a la modalitat sènior 26’’ i de Marc Piquer a la poussin.

Aquest any el Campionat del Món de biketrial ha presentat un format molt innovador, amb la competició concentrada en sis dies, en què els pilots han disputat tres curses, com si fossin tres proves independents del campionat. Hi ha participat més de 100 pilots de 16 països diferents i la selecció catalana ha estat la més nombrosa, amb 21 esportistes.

Podeu veure el vídeo que n’ha fet la Televisió de Catalunya: