02.07.15

El fiscal demana mig any de presó pels joves que van exculpar Àlex Molina

Considera que han comès un delicte de fals testimoni

El fiscal ha demanat una pena de sis mesos de presó i nou mesos de multa a raó de vuit euros al dia (2.160 euros) contra tres aficionats del Fiatc Joventut que van declarar a favor d’Àlex Molina, l’aficionat de la Penya que va ser detingut a Saragossa després d’exhibir una estelada. La sol·licitud de condemna va adreçada a Pau Martínez, Adrià Llagostera i Nil Camps, que van exculpar Molina en el seu judici i ara se’ls acusa d’un delicte de fals testimoni. Segons informa el diari Ara, a l’escrit d’acusació el Ministeri Fiscal assegura que “els tres acusats van manifestar a la vista oral, faltant a la veritat, que Àlex Molina no va insultar, no va donar cops de peu i no va oposar resistència als agents de l’autoritat en el partit de bàsquet celebrat el passat 5 d’octubre del 2014 al pavelló Príncep Felip de Saragossa”.

Recordem que tot va començar quan l’Àlex Molina i en Biel Noguera, junt amb altres aficionats de la Penya, van assistir al partit entre el CAI Saragossa i el Joventut celebrat el 5 d’octubre de 2014 a Saragossa. El fet que animessin l’equip amb una estelada de grans dimensions i crits d’independència va fer que la policia els identifiqués, que agredís i detingués l’Àlex, i que posteriorment acusessin en Biel, que no va ser detingut en aquell moment.

Contra Molina es va iniciar un procés judicial amb una sanció de 300€ i un d’administratiu amb una multa de 4000€. A Noguera, que va declarar com a testimoni al judici de l’Àlex, se l’acusa d’haver insultat a l’afició del CAI Saragossa durant el mateix partit i s’enfronta a una multa de 3.000 euros i el càstig de sis mesos sense poder entrar en un recinte esportiu. Per tal de sufragar el cost de les multes, els dos acusats i la Fundació Catalunya van encetar una campanya de micromecenatge a totSuma que es va resoldre amb èxit. Finalment, els dos processos oberts contra Molina van ser arxivats ara fa poc més de dos mesos. El procés d’en Biel Noguera continua actiu.