08.06.15

Preparats pel futur

Article de Joan Arnau, president de la Federació Catalana de Tennis Taula

A Catalunya, l’esport ha estat, és i ha de ser un factor de integració, de cohesió social, de relació, de salut, de formació i de transmissió dels valors que l’integren, amb un sentit propi de país al que volem representar en l’àmbit internacional.

Ara ens toca lluitar fermament des de la democràcia per defensar aquest model d’esport que, des d’un govern central que no ens vol entendre, està sent molt maltractat amb noves lleis i disposicions que si acaben aplicant-se poden representar la destrucció del ric teixit associatiu que els catalans hem construït mitjançant l’esport i l’esforç.

En l’actual moment polític que vivim a Catalunya, tenim clar els avantatges que representaria per a l’esport el fet de poder decidir quin futur volem. Poder gestionar íntegrament l’esport des de casa nostra, sense les traves que ens posen des de fora, de ben segur comportaria una important progressió a nivell internacional de la majoria de les modalitats esportives que tenim arrelades a la nostra terra.

El tennis de taula català té la seva principal fortalesa en la gent. En els jugadors, jugadores, tècnics, jutges, àrbitres i clubs que amb la seva dedicació i treball de qualitat aconsegueixen que el nostre país sigui respectat internacionalment, tant a nivell competitiu com organitzatiu. Però també, i molt especialment, en les famílies, que en moments molt difícils de la nostra economia han ajudat amb totes les seves possibilitats a que el nostre tennis de taula no fes ni un sol pas enrere quan els recursos han minvat de manera molt significativa. I també en el nostre equip de gestió professional, altament qualificat i capaç de treballar amb els estaments internacionals seguint els millors estàndards exigibles.

Tenim la sort, de ben segur perquè ens la hem buscada i treballada des de fa anys, de disposar del més important: Tenim l’equip humà adequat per aconseguir els nostres objectius, tant a nivell nacional com internacional. Tenim també al nostre país instal·lacions i estructures d’altíssima qualitat a disposició dels nostres esportistes i tècnics, perquè en funció del seu treball i habilitats puguin aconseguir el més alt rendiment. I cada dia més, amb l’esforç dels seus directius, anem consolidant l’estructura i millorant les instal·lacions dels nostres clubs, que formen una xarxa repartida a tot el territori, on anem formant la base cada vegada en més quantitat, qualitat i millors condicions.

Tenim passió per construir el nostre propi futur. El futur del tennis de taula català.

La Federació Catalana de Tennis de Taula està preparada per assumir el repte i les responsabilitats que els nostres polítics aconsegueixin atorgar-nos a nivell internacional.