02.06.15

Xavi: “Va ser una xiulada espectacular”

El jugador del Barça opina sobre la final de Copa

Dissabte passat, en la final de la Copa del Rei de futbol, hi va haver molt més que un partit de futbol. Les aficions del F.C.Barcelona i de l’Athletic de Bilbao van convertir el partit en una festa del futbol però també de la reivindicació nacional. Crits d’independència, multitud d’estelades i ikurrinyes i una gran xiulada quan va sonar l’himne de l’Estat i va aparèixer el monarca.

El jugador del FC Barcelona Xavi Hernàndez, que la propera temporada ja no serà al club ja que marxarà a jugar a Catar, ha valorat aquest migdia en roda de premsa el partit i la xiulada de dissabte. El jugador català ha estat molt clar: ‘Va ser una xiulada espectacular. Això és una democràcia i hi ha llibertat d’expressió.’ A continuació, el migcampista de Terrassa ha dit que ‘caldria que es preguntessin el per què de la xiulada i no sancionar-la’. Recordem que Xavi Hernàndez va participar el passat 11 de setembre a la V que va inundar Barcelona.

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes conjuntament amb l’Assamblea Nacional Catalana va fer la setmana passada una crida a que les dues aficions aprofitessin el partit per reivindicar la llibertat dels seus pobles mitjançant la presència d’estelades i crits d’inpependència. Aquesta crida va ser àmpliament seguida per les dues aficions en el seu exercici de la llibertat d’expressió.