02.06.15

Segons el PP una part dels catalans estan malalts

La xiulada a l’himne espanyol continua portant cua

Continuen els despropòsits del govern espanyol i el PP respecte a la xiulada de la final de la Copa del Rei. Avui ha estat el portaveu parlamentari del PP al Congrés, Rafael Hernando, qui ha fet unes declaracions pujades de to contra la gent que va xiular l’himne espanyol. Hernando ha declarat que la xiulada ‘demostra la malaltia d’una part de la societat catalana’ que ‘considera que és legítim i lícit ofendre el sentiment de patriotisme d’altres persones’. Així mateix ha qualificat d’energúmens la gent que utilitzant la seva llibertat d’expressió va participar en la xiulada. 

Aquestes paraules només són una continuació de l’ofensiva del govern espanyol contra les aficions catalana i basca i els dos clubs. Dissabte mateix van fer públic una nota de premsa després del partit anunciant que s’investigaria la xiulada i ahir dilluns la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme i la Intolerància va anunciar que s’havia obert un expedient per buscar els responsables i valorar-ne la sanció. 

A tot això cal sumar-hi diferents declaracions al voltant de l’actitud del President de la Generalitat a la llotja del camp. Jesús Posada, president del Congrés espanyol, va qualificar “d’absolutament deplorable” la xiulada i que si el gest del President Mas va ser un somriure llavors va ser “absolutament desgraciat”. 

 

Declaracions extretes de vilaweb.cat 

 

Vídeo extret de sport.es