27.05.15

Fantàstica experiència de Catalunya a la Copa Amèrica de futbol amb valors

Ha arribat a quarts de final i ha representat el país al món

La selecció catalana de futbol amb valors ja és a casa després d’haver participat a la Copa Amèrica, del 16 al 24 de maig a Buenos Aires. Els membres de l’expedició han tornat molt satisfets del que han viscut aquests dies, en què a més a més de l’esport també han pogut conèixer altres cultures. Cal recordar que a la Copa Amèrica, a més de Catalunya, que hi ha participat com a convidada, també hi ha estat presents 13 països americans: Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Equador, Estats Units, El Salvador, Guatemala, Hondures, Paraguai, Perú i Uruguai.

Pel que fa als resultats, Catalunya ha arribat als quarts de final de la competició, on el vencedor ha estat el Brasil.. Després de superar l’Uruguai als vuitens de final, els catalans van caure contra l’Argentina. Però més enllà de l’esport, que també era una part molt important, els jugadors de la selecció catalana han tornat carregats de vivències i de noves amistats amb altres joves de Llatinoamèrica i els Estats Units.

Cal recordar que el futbol amb valors és una iniciativa que, sobretot a Sud-Amèrica, ajuda a la integració social i transmet valors de pau i cooperació. A diferència del futbol convencional, tots els equips són mixtes i no hi ha àrbitres sinó mediadors, que no decideixen sinó que aconsellen. Els partits estan dividits en 3 parts. A la primera, els dos equips estableixen les normes del partit. A la segona, es juga el partit i a la tercera, els dos equips es reuneixen per dialogar sobre com ha anat el matx. Es dóna puntuació no només a l’equip que ha marcat més gols sinó al que ha respectat els valors que fomenta aquesta modalitat de futbol: respecte a les normes, cooperació amb els companys de l’equip i solidaritat amb el rival.

Podeu trobar més informació sobre el futbol amb valors al web del Movimiento de Fútbol Callejero.