26.05.15

Bon paper dels equips catalans a la Lliga de Campions de futbol sala

L’Alella i l’Esplais han acabat a la 10a i l’11a posició

Un any més, gràcies al fet que la federació catalana forma part de la internacional, dos equips han representat Catalunya a la fase final de la Lliga de Campions de futbol sala, que s’ha disputat a Valtice (República Txeca). L’Alella FS i el CF Esplais no han pogut lluitar per les medalles i s’han hagut de conformar amb la 10a i l’11a posició, respectivament. Malgrat tot, tots dos equips han pogut demostrar que el nivell del futbol sala català és molt alt i pot competir amb els millors equips d’Europa.

L’Alella va perdre els dos partits de la fase de grups. El primer, per 6-1 contra el Chemcomex de Praga, que era el vigent campió continental. El segon, contra l’AIST Pinsk bielorús per 5-1. A la lluita per la 9a posició, els maresmencs van començar derrotant el Chateau-Renault per 4-1, però van caure en el darrer partit contra el Gioia Brno per 4-3.

Pel que fa a l’Esplais, el seu camí en aquesta Lliga de Campions ha estat marcat per la loteria dels penals. En el primer partit, els empordanesos van empatar 1-1 contra el Novabrik Policka txec, però van caure a la tanda fatídica per 3-1. En el segon partit de la fase de grups, un altre vegada la mala sort va condemnar el conjunt català, que després d’empatar 4-4 amb el Marcouville City francès, els penals el van deixar fora de combat, 8-7. Com l’Alella, va haver de lluitar per la 9a posició i després de caure contra el Gioia Brno per 4-1, va derrotar el Chateau-Renault per 3-1.

Finalment, 10a i 11a posició pels catalans, en una Lliga de Campions molt disputada. El vencedor a la final va ser el Lipino Zilina eslovè, que es va desfer del Chemcomex de Praga per 3-1, amb remuntada inclosa. Des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes volem felicitar l’Alella i l’Esplais per la seva participació internacional i per haver representat Catalunya a nivell internacional. Enhorabona!