20.05.15

Catalunya serà la seu única del Mundial de biketrial

Òdena acollirà tres competicions en sis dies

El Campionat del Món de biketrial tindrà aquest any moltes novetats. La principal és que es disputarà únicament una triple prova en un sol país. A diferència de les passades edicions, en què se celebraven tres proves en diferents països i el campió del món de cada categoria sortia del millor de les tres proves, aquest any es proposa un sol país, Catalunya. Òdena és el municipi que acollirà les tres competicions consecutives, del 18 al 23 de juliol. Aquest nou format s’ha dissenyat per facilitar als participants i les seves famílies l’accés al Campionat del Món de biketrial, de manera que no s’hagin de desplaçar a diferents països i puguin abaratir els seus desplaçaments.

L’acte de presentació oficial ha comptat amb la presencia de l’Alcalde d’Òdena Pep Solé, el regidor d’esports Sergi Lozano i el president de la Unió Catalana de BikeTrial Josep Abant. Josep Abant ha explicat que”l’èxit i la bona acollida que va tenir la prova l’any passat a Òdena va animar la federació a presentar una candidatura pel 2015 amb un nou format: una sola ubicació amb tres proves. Així, el format que presentem és molt nou i amb moltes novetats tècniques. Mostra d’això és l’interès en participar-hi de nous països com els Estats Units i Austràlia, entre d’altres, a més dels 12 o 13 habituals”.

Òdena és un municipi molt relacionat amb aquest esport. Compta amb un terreny perfecte per a practicar-lo i uns exitosos pilots, com son els germans Seuba, que no paren de recollir premis a nivell mundial i tiren endavant l’escola de BikeTrial d’Òdena en el seu bikeparc permanent.

Les tres proves del mundial seran totes al voltant de la població d’Òdena amb un primer campionat de 8/10 zones naturals al nord de la població i dues zones artificials a la plaça de la Font; un segon campionat a l’est de la població dins l’dspai de l’Òdena Village amb 8/10 zones naturals i dos zones artificials, repetint les de la plaça de la Font; el tercer campionat comptarà amb les zones millorades que ja es van utilitzar en el Campionat del Món de l’any passat.

Una altre de les novetats d’aquest 2015 serà que hi haurà categories doblades, de manera que tindrem el Campionat del Món de roda de 20 polzades i el Campionat del Món de roda de 26 polzades en les categories sènior i elite. Això comporta un major espectacle pel públic assistent perquè cada tipus de bicicleta aporta espectacularitat en un tipus de zona concret.

L’alcalde Pep Solé ha agraït que la federació internacional torni a apostar pel nostre territori per dur a terme una competició d’aquestes característiques. A més, enguany es durà a terme a finals de juliol i coincidirà amb la setmana de l’esport i la joventut, fet que ajudarà a donar relleu a totes les proves i activitats.

Per la seva banda, el regidor d’esports Sergi Lozano es congratula de “poder acollir de nou i més reforçada una activitat de nivell mundial. Acollir aquests esdeveniments ens ajuda a promocionar-nos com a destinació basada en l’esport a l’aire lliure”.

 

Informació: Unió Catalana de BikeTrial