15.05.15

Catalunya participa a la Copa Amèrica de futbol amb valors

Es disputarà fins el 24 de maig a l’Argentina

La selecció catalana de futbol amb valors tornarà a viure una experiència internacional, un any després d’haver participat al Mundial al Brasil. Enguany disputarà la Copa Amèrica – Nelsa Curbelo del 16 al 24 de maig a Buenos Aires, on a part de Catalunya, que hi participa com a convidada, també hi haurà 13 països americans: Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Equador, Estats Units, El Salvador, Guatemala, Hondures, Paraguai, Perú i Uruguai.

El futbol amb valors és una iniciativa que, sobretot a Sud-Amèrica, ajuda a la integració social i transmet valors de pau i cooperació. A diferència del futbol convencional, tots els equips són mixtes i no hi ha àrbitres sinó mediadors, que no decideixen sinó que aconsellen. Els partits estan dividits en 3 parts. A la primera, els dos equips estableixen les normes del partit. A la segona, es juga el partit i a la tercera, els dos equips es reuneixen per dialogar sobre com ha anat el matx. Es dóna puntuació no només a l’equip que ha marcat més gols sinó al que ha respectat els valors que fomenta aquesta modalitat de futbol: respecte a les normes, cooperació amb els companys de l’equip i solidaritat amb el rival.

La Copa Amèrica torna a disputar-se a l’Argentina 10 anys després d’haver-ne acollit la primera edició. Va ser amb aquesta competició que es va donar sortida a una iniciativa social i esportiva que també ha celebrat campionats del Món, que s’han fet coincidir amb els que organitza la FIFA cada 4 anys. Al darrer, l’any passat al Brasil, Catalunya també hi va participar.

Podeu trobar més informació sobre el futbol amb valors al web del Movimiento de Fútbol Callejero.