06.05.15

L’esport de Catalunya, a debat

La Generalitat impulsa el 2n Congrés de l’Esport Català

Els agents esportius del país debatran àmpliament el model esportiu català en els propers mesos a través del 2n Congrés de l’Esport Català, que ha estat presentat al Palau de la Generalitat. L’acte ha estat presidit pel conseller de la Presidència, Francesc Homs, el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, el director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras, el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, i el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo.

El Congrés, que presentarà les seves conclusions l’11 de juliol, pretén implicar el sector i la societat civil en la definició d’un nou model esportiu. Per aquest motiu, s’han establert 5 comissions executives que seran les encarregades de debatre i repensar els diversos àmbits d’actuació. Aquestes comissions són les de: Formació i Educació; Activitat Física, Esport i Salut; Alt Rendiment i Esport Federat; Esport, Empresa i Turisme; i una Territorial que tractarà sobre “Els clubs catalans del futur”.

Catalunya és un país esportiu de primer nivell que, malgrat la situació econòmica general, ha sabut mantenir la bona salut i l’excel·lència d’esportistes i entitats. Els últims anys, el Govern ha treballat per mantenir i potenciar aquest model d’èxit, amb actuacions en tres grans eixos: la salut i el benestar, l’esport com a motor de recuperació econòmica, i com a eina de projecció internacional, amb el màxim suport possible a les entitats i als esportistes. Ara cal afrontar el futur valorant que l’esport és una estructura d’estat i que és un element present en molts sectors de la nostra societat. Per això, el Congrés també debatrà si amb un nou estat l’esport català serà més exitós a nivell econòmic i de resultats.

Podeu trobar més informació i inscriure-us al lloc web del Congrés.