29.04.15

Abelardo: “Els catalans tenen dret a decidir sobre la independència”

L’ex-jugador del Barça ho ha afirmat en una entrevista a la televisió asturiana

Abelardo Fernández, exjugador del Barça, ha assegurat en una entrevista a la TPA asturiana que “Catalunya té dret a decidir si vol ser independent o no”. L’actual entrenador de l’Sporting de Gijón, que va passar vuit temporades a Barcelona, ha explicat al programa “Vidas públicas, vidas privadas” que sent Catalunya com “la meva segona pàtria” i ha defensat la llibertat d’expressió dels catalans: “Crec que Catalunya ha de tenir llibertat per votar si vol ser independent. Igual que Astúries o el País Basc”.

Abelardo, que com a entrenador de l’Sporting està lluitant per tornar l’equip asturià a Primera Divisió, ha recordat la seva experiència a Catalunya i ha justificat que el Barça és més que un club perquè “els catalans van passar una època molt dolenta en temps de Franco, en la que no els deixaven ni parlar la llengua pròpia. Molts catalans van anar a la presó per parlar en català. Això també es tradueix en el futbol i en tota la societat catalana”.

Podeu veure el vídeo de l’entrevista en aquest enllaç.