08.04.15

Oleguer: “Els futbolistes hem de poder dir el que pensem en tots els àmbits”

L’ex-jugador del Barça i la selecció catalana n’ha parlat a RAC1

Oleguer Presas ha concedit una entrevista al programa El Món a RAC1 en què ha parlat sobre el moment polític que viu Catalunya, de com afronta les eleccions municipals a la seva ciutat, Sabadell, i del posicionament dels esportistes sobre tot el que afecta a la societat. En aquest darrer punt, Oleguer ha assegurat que en la seva època de jugador del Barça, al vestidor hi havia discussions “de política, de la societat, d’economia… però no es feia el pas de dir quina és la teva posició perquè el punt mediàtic que tenen aquests espais fa que el que diguis agafi una repercussió i es creïn unes polèmiques i uns debats dels quals és més fàcil fugir-ne”.

L’ex-jugador blaugrana ha anat més enllà i ha afegit que gestos com els de Piqué o Xavi, que van assistir a la V del passat 11 de setembre, “són un pas endavant en el que reivindico del fet que hem de poder dir el que pensem en tots els àmbits. Sembla que pel fet de ser futbolista només puguem opinar sobre futbol, quan tu en el fons ets una persona que ets política i tens opinió sobre com han d’anar les coses i quin model de societat vols”.

Oleguer també ha recordat com es va produir la seva negativa a la selecció espanyola: “Simplement, vam compartir (amb Luis Aragonés) la impressió que si no estava motivat i no tenia la implicació necessària per jugar allà, el més coherent era que hi anés algú a qui li fes il·lusió”.

Sobre el moment polític i social que viu Catalunya, l’ex-futbolista ha manifestat que té confiança que Catalunya assolirà la independència i ha expressat que “el procés s’ha d’entendre no només com un procés de banderes exclusivament, sinó que volem que sigui un procés d’alliberament real. Que serveixi per transformar la nostra relació amb l’estat espanyol i l’organització del model de societat en què vivim”.

Oleguer participarà a les eleccions municipals del proper 24 de maig. Formarà part de la llista de Crida per Sabadell, on ocuparà la posició número 23, el mateix número que duia com a jugador del Barça.