01.04.15

Catalunya, expulsada del Mundial de futbol sala

La federació internacional ha accedit a les exigències de la bielorussa

La selecció catalana no podrà disputar el Mundial que començarà d’aquí a poc més de dues setmanes a Bielorússia, tot i haver-se guanyat el dret de ser a la cita mundialista gràcies a la medalla de bronze obtinguda al Campionat d’Europa de l’any passat a la República Txeca. Tal com n’informa el diari L’Esportiu, la federació de futbol sala de Bielorússia va enviar una carta a l’Associació Mundial de Futsal (AMF) exigint que es retiressin dues seleccions del campionat, Catalunya i Taiwan, per por de les represàlies d’Espanya i la Xina.

El president de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS), Jordi Eduardo, assegura que quan al 2012 Catalunya va disputar a Bielorússia el Campionat d’Europa no van tenir cap problema amb les autoritats del país, però explica que “vam rebre una carta de l’ambaixada espanyola que ens advertia que nosaltres, en cap cas, representàvem Espanya”. Per aquest motiu, la FCFS considera que la decisió de la federació bielorussa de demanar que Catalunya no participi al Mundial ha estat influïda pel govern espanyol.

Tot i que des del 2004 Catalunya competeix regularment en tornejos internacionals oficials de futbol sala, el govern espanyol sempre ha intentat posar-hi traves. El 2007 es va jugar a Rússia un partit entre Catalunya i Espanya, amb victòria catalana per 5-3. Malgrat tot, aquell partit es va veure envoltat de polèmica i l’ambaixador d’Espanya a Moscou va expressar oficialment la seva indignació perquè havia sonat l’himne espanyol.

Segurament per compensar l’expulsió del Mundial, del 13 al 15 d’abril Catalunya acollirà un torneig pre-mundial on les dues grans potències del futbol sala internacional, Colòmbia i l’Argentina, s’enfrontaran a França i Catalunya. A més, a finals d’any la selecció catalana sub-20 disputarà el Campionat d’Europa i al novembre, la selecció femenina absoluta vol organitzar l’Europeu a casa.

Sigui com sigui, una vegada més el govern espanyol fa servir la política per perjudicar els esportistes catalans, impedint que la selecció catalana participi en un Mundial que s’ha guanyat el dret de disputar. Les federacions catalanes estan fartes de patir greuges i vexacions per part del govern espanyol. Per això, des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, amb l’experiència que hem acumulat en el reconeixement internacional de les federacions, considerem que l’única manera de ser un país normal sense que el nostre esport es vegi atacat constantment és la independència.

Podeu veure el vídeo que n’ha elaborat TV3: