18.03.15

Excel·lents resultats dels equips catalans de tamborí a la Copa d’Europa

L’equip masculí de l’INEF Barcelona ha fet història i s’ha classificat per semifinals

Els equips del Club Esportiu INEF Barcelona han aconseguit uns resultats fantàstics a la Copa d’Europa de tamborí, que s’ha disputat a Dresden (Alemanya). L’equip masculí s’ha classificat per les semifinals i ha aconseguit una fita que semblava impossible: derrotar un equip francès. Pel que fa a l’equip femení, la sisena posició també deixa bones sensacions.

L’equip format per Sergi Andújar, Marc Atanes, Ferran Badia, Jordi Moncusí, Marc Satorra i Javi Vázquez va superar la fase de grups amb dues còmodes victòries davant Dresden (13-6) i Oxford (13-1) i dues derrotes davant Bagnacavallo i Florensac (campió de l’edició de 2014). Els catalans van posar contra les cordes els italians amb un molt bon inici de partit, però els experts jugadors dirigits per Giuseppe Baldini van saber donar la volta al marcador en un partit molt disputat (10-13), mentre que el Florensac francès (vigent campió) no va donar peu a cap sorpresa i va superar als catalans amb solvència (3-13).

La tercera posició en la fase de grups va donar el pas a quarts de final als catalans, es van enfrontar amb el Tambourin Lunellois, subcampió de la Lliga Francesa. Els jugadors de l’INEF Barcelona van aprofitar que els francesos venien cansats de perdre un partit molt exigent amb el Noarna italià per posar un ritme de joc altíssim que va sorprendre als francesos des del primer joc fins a l’últim per acabar guanyant 13-3 en un partit històric pel tamborí català. La victòria no suposava només arribar a semifinals i assegurar-se la quarta posició de la competició sinó superar per primera vegada a un equip francès o italià en la lluita pel màxim títol continental per clubs.

Contra el Florensac, els catalans van sortir disposats a fer més gran la seva gesta, però el conjunt francès va tornar a derrotar als catalans (4-13). Només quedava un partit davant el jove equip italià del Noarna. L’enfrontament va començar igualat i la superioritat italiana es va anar imposant a mesura que avançava el partit amb serveis ajustadíssims, respostes a pilotes aparentment impossibles de tornar, potència i col·locació en els cops. Tot i això, l’INEF va plantar cara fins a l’últim moment i encara hagués pogut fer algun joc més després de salvar vàries pilotes de partit (8-13).

Pel que fa a l’equip femení, va ser entrenat per Marc Atanes i format per Anna Castells, Joana Carbó, Aida Domínguez, Aina Hernando, Sonia Marturano i Anna Viure. Per les noies de l’INEF, la competició va anar de més a menys. El millor partit de les catalanes va ser el primer de la fase de grups, després d’aconseguir una remuntada espectacular amb l’equip de Le Penne Mirabeau, al que van derrotar per 13-11 tot i anar perdent per 1-6.

Contra el totpoderós Sabbionara italià (campió de la Copa d’Europa 2014), el partit va ser un vist i no vist i les jugadores italianes van passar per sobre de les catalanes que es va mostrar impotent davant la superioritat italiana. Per últim, quedava el partit amb el Dresden i aquest el van guanyar amb solvència per 13-6.

Als quarts de final, les jugadores catalanes es van trobar amb les sardes de l’AEDEN Santa Giusta. VA ser un partit molt igualat donada la similitud en el joc d’unes i altres. Les italianes van ser més constants i van aprofitar el moment de desencert de les catalanes per escapar-se en la part final del partit i guanyar per 13-8.

Aquest partit feia que les catalanes haguessin de lluitar per la cinquena posició, novament amb Les Pennes Mirabeau. Les jugadores verd-i-negres van tenir un mal inici i en aquesta ocasió no va ser possible la remuntada. Les franceses van guanyar el partit (6-13) i l’INEF femení va acabar en sisena posició.

En resum, el balanç del campionat és positiu. Tant en categoria masculina com en la femenina s’ha demostrat que el tamborí català es troba més a prop que mai de les dues potències mundials, Itàlia i França, i que el futur és prometedor.

 

Informació i imatge: Club Esportiu INEF Barcelona