19.02.15

Catalunya busca més èxits a la Copa d’Europa de raquetes de neu

Aquest diumenge serà l’amfitriona a la Gormanda Blanca

La Selecció Catalana de raquetes de neu buscarà aquest diumenge un nou títol a la Copa d’Europa. La cursa que servirà enguany com a màxima competició continental és la 3a edició de la Gormanda Blanca. Organitzada pel Centre Excursionista de Vilaller i el Club Excursionista Reddis, tindrà lloc a la Vall de Conangles i també formarà part de la 8a Copa Catalana i el 10è Circuit Català de raquetes de neu, que organitza la FEEC.

El circuit de la 3a Gormanda Blanca tindrà un recorregut de 10 quilòmetres i 478 metres de desnivell positiu i sortirà des del refugi de Conangles, seguint un circuit circular. El recorregut es farà entre la Vall de Conangles i la localitat de Vilaller (l’Alta Ribagorça), i al final de la prova s’entregaran cinc premis en categoria masculina als cinc primers raquetistes en arribar i tres premis a les tres primeres dones.

Cal destacar que la Selecció Catalana arriba a la cita amb la moral pels núvols pels darrers resultats a la Copa del Món, que es va disputar el 31 de gener al Quebec. Per equips, Catalunya va aconseguir la primera posició en categoria femenina i la tercera a la masculina. A més, a nivell individual, Laia Andreu i Just Sociats també van aconseguir pujar a la segona posició de les categoria femenina i la masculina.

En aquesta ocasió, però, cal lamentar la baixa de Laia Andreu, que ha guanyat les darreres set edicions de la Copa d’Europa. L’atleta osonenca no podrà participar a la cita continental perquè coincideix amb la Marató de Sevilla, una prova on hi participa per compaginar la competició en raquetes de neu amb l’atletisme en carretera.