10.02.15

El futbol català farà vaga aquest cap de setmana

Com a protesta per les mesures fiscalitzadores i recentralitzadores del CSD

Davant les constants pressions i actuacions del govern espanyol que malmeten l’esport català, la Federació Catalana de Futbol ha anunciat aquest migdia, amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, que aquest cap de setmana farà vaga en totes les competicions del seu àmbit. Tot plegat, com a protesta pel que considera una persecució fiscal i recentralitzadora que afecta el futur de l’esport al país. Algunes d’aquestes mesures que ha tirat endavant el govern espanyol són la regulació de la Seguretat Social, la llicència única, la llei reguladora de l’impost de societats o la llei de transparència fiscal.

D’aquesta manera, el proper cap de setmana, 14 i 15 de febrer, el futbol català farà vaga i es paralitzaran totes les competicions de Tercera Divisió en avall. Si bé és cert que coincidint amb la celebració de Carnestoltes diverses categories tenien jornada de descans, s’ha decidit que l’aturada sigui aquest cap de setmana perquè sigui una protesta immediata i perquè es farà coincidir amb altres federacions de l’estat.

El president de la Federació Catalana, Andreu Subies, ha manifestat que “aquestes normes reguladores estan fiscalitzant l’esport català, que s’ofega i veu com no es tenen en compte el voluntariat i l’altruisme de la gent dels clubs”. El dirigent federatiu ha assegurat que “aquesta jornada de protesta es fa per conscienciar els clubs de la perillosa situació que viu el nostre esport” i ha afegit que “no es pot estar pendent de les federacions espanyoles. Si mai som independents, hem de tenir l’estructura per estar preparats i el món de l’esport ho pot fer bé”.

Per la seva banda, Ivan Tibau, secretari general de l’Esport, ha destacat que tant la Generalitat com l’UFEC “treballarem per donar suport a altres federacions que vulguin tirar endavant accions de protesta” i ha expressat que “volem regularitzar el món de l’esport, però les coses s’han de fer bé. Hi ha molts exemples a Europa, com a Alemanya, França o Itàlia que es podrien aplicar aquí”.

Finalment, el president de l’UFEC, Gerard Esteva, ha informat que el 19 de febrer hi haurà una reunió amb les federacions en què es plantejaran noves protestes d’altres federacions. Esteva ha estat contundent en assegurar que “si no s’aturen les normatives que imposen des del govern espanyol, d’aquí a 2 anys hauran desaparegut la meitat dels clubs esportius de Catalunya” i ha explicat que “l’esport català ha plantejat alternatives a les normes centralitzadores, però les han ignorat”.