02.02.15

Catalunya triomfa al Campionat del Món de raquetes de neu

Primera posició en categoria femenina i tres medalles individuals

La selecció catalana de raquetes de neu torna del Campionat del Món, disputat aquest cap de setmana al Quebec, amb uns resultats excel·lents. L’equip català ha estat el millor del món en categoria femenina i el tercer a la masculina. A més, els resultats individuals també han estat excel·lents, ja que Laia Andreu i Just Sociats s’han proclamat subcampions del món i Rosa Valls també ha pujat al podi, amb la medalla de bronze.

Aquest any, el Campionat del Món de raquetes de neu formava part dels Winter World Master Games 2015, una competició que aplega 40 competicions d’esports.

Els ors a les curses de raquetes se’ls han endut dos canadencs, Maxime Leboeuf i Sarah Bergeron-Larouche. A la categoria masculina, Leboeuf ha completat els 10 quilòmetres amb un temps de 46 minuts i 40 segons, divuit menys que Just Sociats. El podi l’ha completat el també canadenc Joël Bourgois. També cal destacar l’onzena posició de Gabriel Crosas, mentre que Genís Calvés ha estat 31è.

Pel que fa a la categoria femenina, Laia Andreu, set vegades campiona de la Copa d’Europa, continua sense poder guanyar el Campionat del Món. La canadenca Bergeron-Larouche ha guanyat amb un temps de 57 minuts i 28 segons, tretze menys que la raquetista osonenca. El podi l’ha completat una altra catalana, la berguedana Rosa Valls que ha acabat amb un temps d’1:00:02. Finalment, la tercera representant de la selecció catalana, Sívlia Leal, ha estat setena.

Podeu consultar els resultats complets del Campionat del Món.