30.01.15

La selecció catalana de raquetes de neu participa al Campionat del Món

Aquest dissabte al Quebec tindrà el podi com a objectiu

Els esportistes de la selecció catalana de raquetes de neu ja són al Canadà per competir al Campionat del Món que es disputa a Quebec aquest dissabte 31 de gener. La prova s’emmarca dins la Winter World Master Games Québec City 2015, cita esportiva que aplega una quarantena de competicions en nou dies.

Els components de la selecció de raquetes de neu que participaran al Mundial són: Laia Andreu (Club Excursionista Callús), Sílvia Leal (Centre Excursionista Solsonès), Just Sociats (Club Excursionista Callús), Rosa Valls (Associació Esportiva Mountain Runners Berguedà), Gabriel Crosas (Centre Excursionista Torelló) i Genís Calvés (Associació Esportiva Mountain Runners Berguedà). Tots ells han viatjat al Canadà acompanyats pel seleccionador i vicepresident de la FEEC, Josep Maria Peixó.

La prova del Campionat del Món de raquetes de neu, reconeguda per la Federació Internacional de Raquetes de Neu (ISSF), presenta un recorregut de deu quilòmetres en un terreny força pla, amb la ciutat del Quebec i el riu Saint-Laurent de fons, per la qual cosa es preveu un desenvolupament ràpid i explosiu de la competició.

Membre de ple dret de la ISSF

La Federació Internacional de Raquetes de Neu (International Snowshoeing Federation – ISSF) va reconèixer la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) com a membre nacional de ple dret ara fa un any. Els esportistes de la selecció catalana ja van participar al Campionat del Món de raquetes de neu representant Catalunya a nivell internacional l’any passat, al Siljan Snowshoe Festival, a Suècia. Els esportistes catalans van tenir una molt bona actuació aconseguint el bronze tant en categoria masculina com en la femenina, de la mà de Just Sociats i Mavi Gil.