29.01.15

El secretari general de l’Esport rep la selecció catalana de físic-culturisme

Felicitació pel 3r lloc i les medalles obtingudes al darrer Mundial

 El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, va rebre ahir al Museu Melcior Colet la selecció nacional catalana de fisioculturisme, a la qual va felicitar per la consecució de la medalla de bronze per equips en el Campionat del Món disputat a Vicenza (Itàlia) a finals de l’any passat. Està previst que Esplugues de Llobregat aculli la propera edició del Mundial aquest 2015.

La selecció catalana va tornar, a més, amb tres medalles d’or, una d’argent i una de bronze, obtingudes en diverses proves individuals, que va situar de nou Catalunya com una referència en l’àmbit internacional d’aquest esport. A la recepció, hi van assistir Enric Torrent, president de la Federació Catalana de Fisic-culturisme, els tècnics i els esportistes protagonistes d’aquests brillants resultats.

Pel que fa a les proves individuals, les medalles catalanes van ser per a Álvaro Magaña, or en la categoria Màster I de menys de 75 quilos; Francisco Reyes, or en la Màster II de més de 75 quilos, i Montse Tello, or en la divisió femenina de Body form, que sumaven així el títol mundial de l’especialitat. D’altra banda, Fèlix Barrachina, en la categoria Sènior de menys de 85 quilos, va ser segon, mentre que José Maria García, en la divisió Màster II de menys de 75 quilos, aconseguia la medalla de bronze.

En el torneig per països, Itàlia, amb 410 punts, va guanyar el Mundial a casa, seguida de França, amb 263, i Catalunya, amb 143 punts, fruit de les medalles esmentades i de l’actuació de la resta d’integrants de la selecció catalana, que es van classificar sempre entre els deu primers de les seves respectives categories.

Ivan Tibau va lloar “els mèrits” dels culturistes catalans que han obtingut uns èxits que “no són nous” i que és resultat de la feina de la Federació Catalana, els clubs i els esportistes. El secretari general de l’Esport ha confiat en la capacitat organitzativa i esportiva de Catalunya de cara al Mundial que acollirà, on, ha afegit, “anem a guanyar”. Per la seva banda, Enric Torrent ha agraït la recepció, que “dóna valor als èxits esportius” després d’una “dura però fructífera temporada”, els resultats de la qual esperen revalidar en la cita mundialista catalana. Finalment, Xavier Mendoza, en nom dels esportistes, ha indicat que “alguns dels millors culturistes del planeta estan aquí” i ha expressat la satisfacció de poder “fer país a través del nostre esport”.