22.01.15

Miguel Cardenal no defensa els esportistes que estan a favor del dret a decidir

Declaracions del secretari d’Estat per a l’Esport a RAC1

El secretari d’Estat per a l’Esport del govern espanyol, Miguel Cardenal, ha evitat defensar els esportistes catalans que s’han pronunciat a favor del dret a decidir. En una entrevista a ‘El món a RAC1’, li han preguntat si les declaracions de Gerard Piqué, Xavi Hernández o Marc i Pau Gasol a favor del dret a decidir li generen un problema. Cardenal ha desviat l’atenció i recordar que “és un tema complicat. Aquests esportistes tenen la llibertat d’expressar-se amb naturalitat a Catalunya. En canvi, cal recordar que Ander Mirambell va assistir a una manifestació el 12 d’octubre a favor de la unitat d’Espanya i va rebre atacs extraordinaris, ell i la seva família”.

Quan a Cardenal se li ha insistit que els esportistes que defensaven que el poble de Catalunya votés el seu futur també havien rebut nombrosos atacs, Cardenal ho ha rebatut assegurant que “cal veure a quin ambient geogràfic es fan les manifestacions i viu la família de cadascú, perquè és un element que afegeix una informació molt qualificada per valorar-ho. Si jo avui dic una cosa i es fiquen amb mi a 600km de distància però aquí cau bé, no és el mateix que dir una cosa que a 600km de distància cau molt bé però aquí la meva família ho pateix”.

Lamentablement, el secretari d’Estat per l’Esport ha deixat escapar una gran oportunitat de defensar la llibertat d’expressió de les persones i més concretament dels esportistes, que són el seu àmbit. Actituds com aquesta demostren que l’esport català, com el país, necessita ser lliure i necessita governants que defensin que tothom pugui opinar lliurement, encara que tinguin opinions diferents a la seva.

 

Podeu escoltar el fragment de l’entrevista: