20.01.15

La selecció espanyola d’hoquei herba no convoca els jugadors que disputen la lliga índia

La federació espanyola havia fomentat els contractes dels jugadors al país asiàtic

 

La Federació Espanyola d’Hoquei herba ha decidit no convocar amb la selecció espanyola aquells jugadors que del 22 de gener al 22 de febrer participaran a la lliga índia. Una decisió polèmica que afecta David Alegre i Roc Oliva, que han estat habituals de la selecció espanyola els últims anys. A la lliga índia també hi juga Ramon Alegre, germà del David, però ja es va retirar de la selecció espanyola fa unes temporades. El més contradictori de tot plegat és que és la mateixa federació espanyola la que fomenta els contractes d’aquests jugadors a la lliga índia i cobra un 10% de l’operació. Una nova demostració que les federacions espanyoles no miren pel bé de l’esport i dels esportistes sinó pels seus propis interessos.

David Alegre n’ha parlat al ‘Club de la Mitjanit’ de Catalunya Ràdio, on ha explicat la situació. Ell juga habitualment amb el RC Polo la lliga espanyola, però fa tres anys va firmar un contracte amb la lliga índia, pel qual cada temporada disputa aquesta competició, que només dura un mes. En el moment de signar, la federació el va animar a fer-ho i, tal com està estipulat, es va acordar que s’emportaria un 10% dels diners. Aquest estiu, però, amb l’arribada de Fred Soyez com a seleccionador espanyol, això ha canviat. Alegre explica que “el nou seleccionador ha fet les seves normes, i ho respecto, però s’ha de mirar que ja hi havia un contracte signat i tot el que això ens aporta”.

Alegre portava 12 anys a la selecció espanyola i aquestes han estat “les dues primeres concentracions a les que no hi sóc. El Roc hi porta des del 2007 i que ara ens en quedem fora per temes no esportius és un cop dur”. El jugador terrassenc exposa que “la conclusió final és “Índia o selecció”. Però penso que s’ha de ser més racional i pensar-ho tot millor. Fa tres anys que hi ha un contracte i aquesta és una oportunitat única, que a més no afecta la World League, que la selecció espanyola jugarà al juny. No sé com acabarà i si hi haurà un final feliç, però és molt trist que a l’hoquei, que tots ens coneixem, s’arribi a aquests extrems”.

Per tot plegat, des de la Plataforma ProSeleccions considerem que cal reflexionar-hi i arribar a la conclusió que no pot ser que una federació vagi en contra dels interessos dels seus propis esportistes, amb decisions com aquesta que els impedeix gaudir de l’esport més professionalitzat i agafar experiència internacional. Denunciem un nou atac contra l’esport català, ja que a l’hoquei herba la immensa majoria de jugadors són de Catalunya i en aquest cas, els perjudicats David Alegre i Roc Oliva, també. En una Catalunya independent tot això es podrà evitar ja que l’esport serà més ric i els esportistes gaudiran de millors condicions per projectar-se internacionalment.

 

 

Podeu escoltar l’entrevista a David Alegre al següent enllaç: