19.01.15

El CK Vallparadís és cinquè a la Copa d’Europa de korfbal

L’equip terrassenc ha quedat a un pas de les medalles

El Korfbal Assessoria Vallparadís ja torna a ser a terres catalanes després d’haver viscut una bona aventura europea a l’Europa Cup de Bèlgica, on ha obtingut la 5a posició. Els nois i noies de Miguel Ángel Tobaruela han jugat un torneig molt digne plantant cara a grans equips europeus, i han millorat la setena posició aconseguida pel KC Barcelona l’any passat. Cal recordar que el Vallparadís ha participat a la competició representant Catalunya, ja que la Federació Catalana de Korfbal és membre de ple dret de la internacional.

Els terrassencs es van estrenar dimecres derrotant l’equip alemany Schweriner per 20 a 21 al gol d’or i el francès Bonson per 6-33. Dijous van perdre el bitllet d’accés a les semifinals, després de caure contra el Benfica de Portugal per 22 a 18, equip que va quedar tercer de la competició. La capitana del Vallparadís, Míriam González, que ha hagut de veure els partits des de la banqueta per lesió, assegura que “en tot moment l’equip es veia capaç de guanyar el Benfica. Penso que individualment tenim millor equip però el conjunt del Benfica és molt bo sobretot en defensa i els seus jugadors es complementen molt bé. També s’ha notat que tenen molta experiència”.

Amb les opcions de penjar-se una medalla exhaurides, l’equip no es va relaxar i va guanyar divendres el Kocaeli University de Turquia per 26 a 10 i dissabte el Trojans d’Anglaterra per 21-22, en un partit molt emocionant i disputat que van guanyar gràcies a un free-pass de Jose Luis Jurado en l’últim minut. Precisament Jurado, amb 25 cistelles, es va proclamar màxim anotador de la competició, seguit de Javier Blázquez, que en va anotar 24. Per la seva banda, Jessica Lechuga va ser la màxima encistelladora femenina amb 15.

La capitana Míriam González fa una valoració final molt positiva d’aquesta cinquena plaça: “Encara que volíem entrar a semifinals, l’equip ha demostrat que sap competir en els moments més difícils, que el nivell a Europa és alt. Hem tirat endavant aquests enfrontaments tan igualats, competint sempre fins al final.”