09.12.14

Com ha anat el 2014 a les Seleccions Catalanes?

Resum dels resultats de Catalunya a les competicions internacionals

L’any 2014 ha estat molt exitós per la selecció catalana de pitch & putt. D’entrada, ha revalidat el títol de campiona d’Europa, que ja havia aconseguit el 2010. En aquesta ocasió, a Andorra, Catalunya s’ha imposat al País Basc, Galícia i Holanda i ha alçat el màxim títol continental per equips. A més, Catalunya també s’ha imposat a la Challenge Cup, la competició que enfronta Catalunya i Irlanda. És la segona vegada que la selecció catalana guanya aquesta competició, on els irlandesos han aixecat quatre vegades el trofeu de campions.

Un any més, els pilots catalans han continuat sent els grans dominadors del biketrial mundial. D’entrada, Catalunya s’ha proclamat campiona del món per quarta vegada, per davant de la República Txeca i la Gran Bretanya. A més, quatre pilots han aconseguit el títol mundial individual: Gemma Abant (Elit femenina), Domènec Lladó (Minime), Bernat Seuba (Sènior) i Laura Donate (Noies). A més, Gemma Abant també va assolir el títol de campiona d’Europa a Znojmo (República Txeca), on Alan Rovira va ser el vencedor en la categoria benjamí. Gemma Abant va completar un triplet espectacular a la Copa d’Europa, on Rovira va ser segon. Finalment, la cirereta del pastís d’aquesta temporada ha estat la victòria de Dani Comas a la Copa del Món, disputada en un escenari tan emblemàtic com la plaça dels Àngels de Barcelona. El pilot català, 10 vegades campió del món, va posar d’aquesta manera el punt final a la seva carrera esportiva, davant d’una nombrosa afició que el va animar en tot moment. Resum dels resultats de Catalunya a les competicions internacionals

L’any 2014 ha estat molt exitós per la selecció catalana de pitch & putt. D’entrada, ha revalidat el títol de campiona d’Europa, que ja havia aconseguit el 2010. En aquesta ocasió, a Andorra, Catalunya s’ha imposat al País Basc, Galícia i Holanda i ha alçat el màxim títol continental per equips. A més, Catalunya també s’ha imposat a la Challenge Cup, la competició que enfronta Catalunya i Irlanda. És la segona vegada que la selecció catalana guanya aquesta competició, on els irlandesos han aixecat quatre vegades el trofeu de campions.

Un any més, els pilots catalans han continuat sent els grans dominadors del biketrial mundial. D’entrada, Catalunya s’ha proclamat campiona del món per quarta vegada, per davant de la República Txeca i la Gran Bretanya. A més, quatre pilots han aconseguit el títol mundial individual: Gemma Abant (Elit femenina), Domènec Lladó (Minime), Bernat Seuba (Sènior) i Laura Donate (Noies). A més, Gemma Abant també va assolir el títol de campiona d’Europa a Znojmo (República Txeca), on Alan Rovira va ser el vencedor en la categoria benjamí. Gemma Abant va completar un triplet espectacular a la Copa d’Europa, on Rovira va ser segon. Finalment, la cirereta del pastís d’aquesta temporada ha estat la victòria de Dani Comas a la Copa del Món, disputada en un escenari tan emblemàtic com la plaça dels Àngels de Barcelona. El pilot català, 10 vegades campió del món, va posar d’aquesta manera el punt final a la seva carrera esportiva, davant d’una nombrosa afició que el va animar en tot moment.

En futbol sala, el gran èxit de la temporada ha estat la tercera posició a l’Europeu masculí. Els jugadors que entrena Juan Antonio Fernández van fer un molt bon campionat, però la derrota contra Bielorússia a les semifinals els va deixar fora de la lluita pel títol. Malgrat tot, el triomf contra Rússia al partit pel tercer i quart lloc, els va permetre penjar-se la segona medalla en un Campionat d’Europa, després de la medalla de plata obtinguda al del 2006.

Catalunya s’ha proclamat campiona de la Copa Tricentenari d’hoquei patins, una competició organitzada pel CE Noia. A més del club amfitrió i la selecció catalana, també van participar-hi França i Suïssa. Els jugadors de la selecció catalana han lluït a la samarreta el lema reivindicatiu ‘Catalans want to vote’. A més, s’han celebrat els 10 anys de la victòria de Catalunya al Mundial B d’hoquei patins, amb la reedició de la final que van jugar la selecció catalana i Anglaterra. En aquesta ocasió, el resultat va ser un diplomàtic empat a cinc.

Korfbal-Europeu-capturaAl korfbal, després d’un any amb poca activitat internacional, al 2014 totes les seleccions catalanes han participat en competicions de primer nivell, portant el nom de Catalunya a tot el món. A l’Europeu absolut, Catalunya ha estat 9a, una posició per sota de les expectatives inicials però que malgrat tot permetrà al combinat català disputar el Mundial del 2015 a Bèlgica. Pel que fa a la selecció sub-21, ha acabat a la 6a posició de l’Europeu, que s’ha disputat a la República Txeca. La selecció sub-19 ha ocupat el 9è lloc al Mundial de la categoria, celebrat a Holanda, un torneig on Catalunya va anar de menys a més. Finalment, a la Copa del món sub-16, Catalunya ha estat 6a, amb un balanç de 3 victòries i 5 derrotes.

La selecció catalana ha estat 13a al campionat del món de ràquetbol, que s’ha disputat al Canadà. Els jugadors de l’equip català han repetit la posició que havien aconseguit fa sis anys a Irlanda i per primera vegada han estat la primera classificada de les nacions europees que han participat al campionat. Cal destacar la 19a posició de Víctor Montserrat en categoria individual masculina i la 15a d’Anna Ventura i Beth Consegal a la de parelles femenines.

En beach tennis, Catalunya ha continuat consolidant-se entre les millors seleccions internacionals. De fet, s’ha proclamat campiona mundial per segona vegada, en la primera edició del Campionat del Món que s’ha disputat a Barcelona, amb la presència de més de 300 jugadors de 13 seleccions diferents. A més a més, les catalanes Gemma Egea i Laura Herrero s’han proclamat campiones d’Europa en una competició disputada a Sardenya. Malgrat tot, l’any no ha estat impol·lut i al tradicional torneig amistós de gym racket (una modalitat de beach tennis que es disputa sobre superfície dura), va caure contra Itàlia en un enfrontament molt igualat.

Bowling-EWC2014-EsteladaAl bowling, la temporada internacional va començar amb la quarta posició de Catalunya a la Copa del Mediterrani, en la prova per equips, a molts pocs punts d’Itàlia. De fet, Catalunya va tocar les medalles amb la punta dels dits. A la individual masculina, Àxel Guimó va ser quart, la mateixa classificació que va obtenir Cristina Sanz a la categoria All Event femenina, on se sumen els resultats aconseguits a totes les altres proves. A més, la selecció catalana ha aconseguit la 15a posició a l’Europeu femení que s’ha disputat a Berlín i a la Copa del Món Qubica-AMF, Lia Mojarro ha estat 28a i Artur Colomer 42è.

Al físic-culturisme ha estat un any rodó per la selecció catalana. Els atletes catalans han pujat al podi de les dues cites internacionals: el Campionat d’Europa i el Campionat del Món. Catalunya ha estat tercera al Mundial, que s’ha disputat a Vicenza (Itàlia). A més, ha aconseguit cinc medalles individuals: tres d’or, una de plata i una de bronze. Pel que fa a l’Europeu, Catalunya ha repetit la tercera posició. A Andenne (Bèlgica), els esportistes de la selecció catalana han obtingut vuit medalles individuals: dues d’or i sis de plata.

Un any més, les raquetes de neu han aportat grans èxits de la selecció catalana. A la Copa d’Europa, Laia Andreu i Just Sociats s’han proclamat campions. Cal remarcar que és el tercer títol continental per Sociats i el setè d’Andreu, que a més els ha aconseguit de manera consecutiva. Catalunya també ha guanyat dues medalles de bronze al Mundial, que ha tingut lloc a Suècia. En la categoria masculina, el medallista també ha estat Just Sociats, mentre a la femenina la representant catalana que ha pujat al podi ha estat Mavi Gil. A tot això, cal destacar que, malgrat que la selecció catalana ja competia internacionalment des de feia anys, en aquest 2014 la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha estat reconeguda com a membre de ple dret de la federació internacional (ISSF). Una nova alegria per un esport que sempre dóna grans resultats dels atletes catalans.

Catalunya ha estat un de les nacions que han participat al primer Campionat d’Europa de tamborí outdoor. La selecció catalana ha estat a punt de pujar al podi, però finalment ha quedat en quarta posició. Com en totes les competicions de tamborí que organitza la federació internacional, Catalunya i Espanya han participat conjuntament al campionat d’Europa amb tota normalitat, i fins i tot s’han enfrontat en un partit del campionat.

Dards-CopaEuropa2014-SeleccioEn dards, Catalunya ha obtingut la millor classificació històrica a la Copa d’Europa, que s’ha disputat a Romania. La selecció catalana ha acabat a la 26a posició, una més amunt que a la seva primera participació a una competició europea, el 2012. A més, a la classificació individual, Carles Arola ha assolit la 17a posició.

Clara Ayats ha estat la representant de Catalunya en l’àmbit del ball esportiu. I la seva representació ha estat molt exitosa, ja que s’ha proclamat campiona del món a la disciplina Line Dance & Country Western Dance durant els Campionats del Món del United Country Western Dance Council (UCWDC), que s’han disputat a Nashville (Estats Units). En concret, Ayats s’ha proclamat vencedora en la categoria de Line Dance Open Showcase, on ha estat la millor en cinc de les sis coreografies. A més, Ayats també ha pujat al podi en la categoria Open Advanced de Line Dance Classic, on ha estat tercera.

En futbol australià, un any més la gran cita internacional de la temporada ha estat la Copa d’Europa, on Catalunya ha acabat en 16è lloc. La competició s’ha disputat a Londres i la selecció catalana no ha pogut obtenir cap victòria.

En touch rugbi, Catalunya ha participat al Campionat d’Europa, que s’ha disputat a Swansea (Gal·les). Els resultats no han acompanyat la selecció catalana, que només ha pogut guanyar un partit i empatar-ne un altre. Per tot plegat, la selecció s’ha hagut de conformar amb l’onzena posició.