02.12.14

Dimitrij Ovtcharov guanya el Ciutat de Barcelona de tennis taula

El català Marc Duran va estar a punt d’eliminar el jugador alemany

 El jugador alemany Dimitrij Ovtcharov, actual número 6 del rànquing mundial, es va proclamar aquest dissabte campió del XXVIII Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, disputat al Poliesportiu La Salle amb la col·laboració de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. Ovtcharov es va imposar en la final de l’austríac Robert Gardos, botxí en semifinals del pentacampió de la prova, Vladimir Samsonov, per un contundent 3-0. En l’enfrontament previ a la final, el jugador alemany s’havia imposat a un excel·lent Marc Duran per 3-2, amb un 11-7 al darrer joc. El jugador català va estar a un pas de donar la gran sorpresa del torneig i fer història, però finalment es va haver de conformar amb el tercer calaix del podi.

 Els quarts de final del TICB 2014 es van obrir amb l’enfrontament entre Ovtcharov i Oriol Monzó, l’actual campió de Catalunya. L’alemany no va donar opció al jugador del DKV Borges Vall i el va derrotar per 3-0. Acte seguit, Kou Lei i Marc Duran van protagonitzar el duel més igualat de la sèrie, amb victòria pel vilanovenc per 3-2 en un partit amb cops espectaculars que van fer aixecar el públic dels seus seients.

 El tercer partit de quarts va ser més desequilibrat del previst. L’austríac Robert Gardos no va donar opció a la jove promesa xinesa del DKV Borges Vall, Gui Chenkai (3-0). El darrer quart de final va enfrontar Samsonov a Dani Torres, amb una clara victòria del bielorús per 3-0.

 A les semifinals, Dimitrij Ovtcharov i Marc Duran van protagonitzar un dels millors duels de les darreres edicions del torneig. El jugador català va tenir contra les cordes a l’actual número 6 mundial però va acabar cedint per 11-7 en el darrer joc (3-2). Gardos va trencar els pronòstics a la segona semifinal derrotant per 3-1 a Vladimir Samsonov i acabant així amb l’hegemonia del jugador bielorús que s’havia adjudicat les darreres quatre edicions de la prova.

 La final va tenir un desenllaç ràpid, amb cops de molt nivell per part del campió alemany, que no va donar opció a Gardos (3-0). Dimitrij Ovtcharov va inscriure per primer cop el seu nom com a guanyador de la prova que porta el nom de la ciutat de Barcelona.

 Cal destacar un any més, la gran assistència de públic per veure en directe la prova, amb prop de 900 espectadors que van desafiar el mal temps per gaudir del millor tennis de taula europeu.

 Podeu trobar-ne més informació a www.fctt.cat