20.11.14

Núria Picas: Himne espanyol a contracor

Mal tràngol per la campiona del món de curses de muntanya

La corredora de muntanya Núria Picas va rebre ahir a París el premi que l’acredita com a campionat de l’Ultra Trail World Tour, que l’acredita com la més regular en el circuit de curses de muntanya de llarga distància (ultra trails). Durant la cerimònia, els organitzadors van lliurar-li el trofeu, un ram de flors i un xec i van fer sonar l’himne espanyol. Picas, que ha manifestat obertament el seu posicionament independentista i ha donat suport a la campanya ‘L’esport per la independència’, va aguantar com va poder, capcota, amb cara de circumstàncies i mossegant-se el llavi.

Per aquest motiu, volem enviar a la Núria un missatge a la Núria i mostrar-li tot el nostre suport per haver hagut de celebrar un altre títol mundial amb un himne estranger. Pensem que la victòria ha de ser un moment personal, i per això confiem que ben aviat tots els esportistes catalans puguin celebrar-les amb el seu himne i no cap altre.

Núria Picas va explicar com havia viscut la situació al programa Esport Club d’Esport 3: