04.11.14

Johan Cruyff dóna suport al dret a decidir de Catalunya

Ho assegura al documental ‘L’últim partit’, que narra els seus 40 anys a Catalunya

El que va ser jugador i entrenador del Barça i seleccionador català de futbol, Johan Cruyff, es mostra partidari que els catalans puguin decidir el seu futur a les urnes aquest diumenge. Durant la presentació del documental ‘L’últim partit, 40 anys de Cruyff a Catalunya’, on també hi va assistir el president de la Generalitat, Artur Mas, Cruyff va afirmar que “Sempre he fet el que pensava i el que vull fer amb la meva vida. I aquí també, tothom ha de decidir què creu que és el més oportú”. L’holandès va afegir que serà fora del país però que “això no amaga com penso”.

Cruyff ja defensa el dret a decidir dels catalans en el documental, quan en una conversa assegura que “Catalunya sempre hauria de poder decidir per ella mateixa”. A més, ‘L’últim partit’ també recull imatges dels primers anys de Cruyff a Barcelona com a jugador en les que exposa que coneix la realitat catalana i “per què el Barça és més que un club”.

El documental, que properament emetrà TV3, recull testimonis de personalitats destacades del món de l’esport, la cultura o la política com Josep Guardiola, Vicente del Bosque, Xavi Hernández, Ferran Adrià, Xavier Sala-i-Martín, Josep Carreras, Marjorie Van der Meer, Magda Oranich, Xavier Folch o Bojan Krkic.