30.10.14

Catalunya és novena a l’Europeu de korfbal

La selecció obté el bitllet pel Mundial de l’any que ve a Bèlgica

Més aviat del que esperaven. La selecció catalana de korfbal ha posat el punt final a la participació al Campionat d’Europa de korfbal, disputat a Portugal, molt abans del que havien planejat els jugadors i l’afició. Catalunya havia quedat enquadrada en un grup complicat, però amb opcions de passar als quarts de final. Malgrat tot, no ha pogut aconseguir uns bons resultats i s’ha hagut de conformar amb una novena posició que li permet ser al Campionat del Món de l’any vinent, a Bèlgica.

Precisament els belgues van ser el primer rival del combinat català a la fase de grups. Amb un equip molt més potent, Bèlgica es va endur la victòria sense problemes, 18-7. El segon partit de Catalunya va ser contra els amfitrions, Portugal. En un enfrontament molt igualat, els locals no van assegurar-se la victòria fins als minuts finals, 23-16. La sorpresa negativa va arribar al darrer partit de la fase de grups, contra la República Txeca. Catalunya va dominar el partit amb lleugers avantatges i va entrar al darrer minut amb un gol d’avantatge. Però en 60 segons fatídics, els txecs van ser capaços d’anotar dos gols i aconseguir la victòria per 21-20 i deixar Catalunya fora dels quarts de final.

Amb aquests resultats, Catalunya ha hagut de lluitar per aconseguir la classificació pel Mundial, que aconseguien els 10 primers classificats de l’Europeu. Aquest objectiu es va assolir amb la contundent victòria contra Sèrbia, 26-8. En el darrer partit, s’ha desfet d’Irlanda per 29-10 i ha assegurat la novena posició final.

Podeu veure tots els marcadors del campionat al web de la federació internacional.