23.10.14

Catalunya participa a l’Europeu de korfbal

Del 25 d’octubre al 2 de novembre a Portugal

La selecció catalana de korfbal viatja avui cap a Maia (Portugal), on a partir de dissabte disputarà el Campionat d’Europa absolut de korfbal. El combinat català hi participa amb l’objectiu de repetir els bons resultats en les últimes grans competicions internacionals: el 4t lloc al Campionat del Món del 2011 a la Xina i el 5è lloc a l’Europeu del 2010 a Holanda. En els darrers quatre mesos, s’han estat preparant per aquest repte amb un alt ritme d’entrenaments i partits.

Seran nou dies de competició que s’iniciaran dissabte 25 amb el complicat enfrontament contra la selecció de Bèlgica (15h). Diumenge jugaran contra la selecció amfitriona de Portugal (20h) i dimarts contra la República Txeca (14h), tots ells en la fase inicial, que donarà lloc als encreuaments.

“El nou sistema de grups d’aquest any, on han fet dos grups amb les vuit potències més fortes d’Europa, fa que no ens puguem permetre el més mínim error”, afirma la co-capitana de la selecció Míriam González que reconeix que, tot i que el debut contra Bèlgica serà molt complicat, als partits contra Portugal i la República Txeca hi haurà més igualtat.

Per la seva banda, el tècnic català Rosendo García destaca que “és important fer un bon inici de torneig, estrenar-nos amb una bona dinàmica per aconseguir bones sensacions des del començament, ja que tots els partits són importants”. Alhora, té clar quin ha de ser un dels principals objectius de l’equip: Intentar superar la cinquena posició que van aconseguir a l’últim Europeu, el 2010.

El co-capità català Albert Camprubí també confia en la bona salut del conjunt català: “Hem estat molts mesos entrenant intensament per arribar a aquest moment amb les millors garanties. Els darrers compromisos de preparació han servit per comprovar que l’equip té un alt esperit competitiu. L’últim Mundial de la Xina va posar el llistó molt alt, però som ambiciosos”.

La competició per streaming
La competició es podrà seguir en directe a la pàgina oficial del torneig http://www.ikf-ekc-2014.com, que s’actualitzarà diàriament amb els resultats, notícies i contingut audiovisual, i en què es podran veure tots els partits en directe en streaming.

Es preveu que durant la setmana es desplacin fins a Maia al voltant d’una trentena d’aficionats catalans per donar suport a la selecció.

La plantilla de la selecció catalana absoluta és la següent: Jose Álvarez, Guillem Devant, Óscar Hernández, Albert Camprubí, Xavi Vidal, Javier Navarro, Jose Luis Jurado, Mireia Figuera, Irene Figueroa, Olga Gandía, Míriam González, Jessica Lechuga, Berta Alomà i Laia Rosa.

El cos tècnic està format per Rosendo García (entrenador), David Guzmán (entrenador assistent), Víctor Vila (team manager) i Xavier Pernas (fisioterapeuta).

Informació i fotografia: FCK

Podeu veure la notícia de BTV: