17.10.14

L’Eurolliga diu que no hi hauria cap problema si Catalunya és independent

Ho assegura el president, Jordi Bertomeu, a RAC1

El president de l’Eurolliga, Jordi Bertomeu, ha manifestat en declaracions al programa ‘Primer Toc’ de RAC1 que la independència de Catalunya no afectaria la participació dels equips catalans a la màxima competició continental de clubs. Bertomeu ho ha argumentat basant-se en que els clubs que participen a l’Eurolliga no representen estats sinó ciutats, i per aquest motiu els clubs catalans podrien continuar participant-hi com a representants de les seves ciutats.

Bertomeu ha afegit que “nosaltres no posem els himnes nacionals abans del partit. És una competició que defineix la ciutat i tots els equips porten el nom de la ciutat a la samarreta, no del país. Per tant, d’alguna manera, vivim al marge de qualsevol incidència d’aquest tipus”. Bertomeu ha estat molt rotund assegurant que en cas que Catalunya esdevingui independent “no hi hauria cap situació perjudicial per clubs amb seu a Catalunya. El concepte de l’Eurolliga és Europa i les ciutats d’Europa”.

Podeu escoltar la intervenció de Bertomeu: