16.10.14

Macau: 10 anys després

Aquest dissabte es reviu la històrica final on Catalunya va guanyar el Mundial B

El Pavelló Poliesportiu de Patinatge de Vilafranca del Penedès serà la seu el proper dissabte 18 d’octubre de la repetició del partit que les seleccions de Catalunya i Anglaterra van protagonitzar en la final del Mundial B que es va disputar a Macau i que va finalitzar amb victòria catalana per 6 a 0. La majoria dels jugadors d’ambdós equips que van jugar aquella final es tornaran a enfrontar deu anys després.

Segons ha explicat la Federació Catalana, a banda del partit, que es jugarà a les 19.30h, durant aquest dia a la Rambla Sant Francesc de Vilafranca hi haurà habilitat un espai perquè els nens i nenes puguin patinar, així com exhibicions de patinatge de velocitat. De les quatre a les set de la tarda, al pavelló, hi haurà partits d’hoquei patins de categories mini previs a la reedició de la final, i després del partit Catalunya-Anglaterra es farà un sopar amb les persones que van viure aquell triomf.

Aquest matí s’ha presentat el partit i els actes de celebració d’aquest 10è aniversari. El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, que va ser un dels 10 jugadors que van guanyar aquell títol històric, s’ha felicitat que la Federació Catalana hagi volgut celebrar l’aniversari d’aquell èxit en un partit que serà “un acte de catalanitat i reivindicació” i que ha de significar “un pas més per ajudar al procés” que viu el país. El secretari general de l’Esport ha desitjat que en poc temps “totes les federacions esportives catalanes puguin competir a nivell oficial”, com ho va fer de manera provisional la selecció d’hoquei patins a Macau.

“Aquell campionat va evidenciar el sentiment de moltes persones que es van identificar amb una selecció que defensava Catalunya a l’altra punta del món. Molta gent va seguir els partits i tenia ganes de viure-ho”, recorda Ivan Tibau, jugador d’aquella selecció, que lamenta “els pals a les rodes” que llavors van revocar l’admissió provisional de la Federació Catalana dins la seva homòloga internacional i que ara “encara continuen” en altres esports, i que anima “la gent a treballar unida i a no afluixar per poder assolir aquest anhel de llibertat”.

Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge, per la seva banda, parlava d’un partit “emotiu” que servirà per recordar “un fet importantíssim per al nostre patinatge i per a l’esport català”, mentre que Anna Doblas, regidora d’Esports de Vilafranca del Penedès, expressava “l’orgull” de l’Ajuntament de Vilafranca d’acollir l’esdeveniment coincidint amb el moment que viu el país i agraïa l’esforç dels jugadors convocats.

Informació: SGE
Imatge: Jordi Estruch