16.10.14

Catalunya s’enfronta a Holanda en un amistós de futbol americà

Dissabte a les 12h a Girona

Tot és a punt perquè el proper dissabte la selecció catalana debuti en partit internacional, contra Holanda. El partit serà a l’estadi del GEiEG de Palau Sacosta, a Girona, a les 12 del migdia. Sota les ordres del tècnic Xus Fernández, Catalunya s’enfrontarà a Holanda en un matx històric que servirà també per commemorar el 25é aniversari de la Federació Catalana de Futbol Americà (FCFA).

Desprès d’un mes de preparació, on els millors jugadors del nostre país han estat sota les ordres del cos tècnic de la selecció nacional en les tres concentracions, arriba l’hora esperada pels 45 jugadors que formen la convocatòria definitiva.

El combinat holandès, més conegut com Dutch Lions, es presentarà amb molt més rodatge que la selecció catalana, ja que es troba en plena fase de preparació pel Campionat d’Europa que es disputarà el 2016. El conjunt que dirigeix Winston Ronde ha disputat tres partits internacionals en els darrers mesos, vencent amb comoditat a les seleccions de Polònia i Bèlgica, mentre que en el darrer partit que han disputat, aquest mateix mes de setembre, van caure a Praga contra la República Txeca per un ajustat 12-6.

Aquest dissabte, l’espectacle començarà una hora abans l’inici del duel internacional, ja que la FCFA s’ha encarregat de preparar tot un seguit d’activitats per els aficionats que s’apropin fins el GEiEG de Palau. Les ‘cheerleaders’ presents en els partits de futbol americà, una sorollosa ‘batukada’ i la participació d’una colla castellera seran alguns dels al·licients per animar el públic present, així com diverses activitats dirigides als més menuts, com un taller d’inflar globus o un de pintura per pintar les cares de nens i no tant nens.

Podeu consultar la plantilla de Catalunya al web de la FCFA.