29.09.14

Dani Comas es retira amb el títol de la Copa del Món

Gran ambient esportiu i reivindicatiu a Barcelona

El pilot català Dani Comas, 10 vegades campió del món, es va acomiadar aquest dissabte de l’alta competició del biketrial amb un triomf èpic a la Copa del Món de biketrial. Comas va superar Rafa Tibau a l’última zona del circuit i d’aquesta manera va poder retirar-se per la porta gran. A més, el nombrós públic que es va apropar a la plaça dels Àngels de Barcelona, davant del MACBA, va poder gaudir d’un esport espectacular i de la presència dels millors pilots del món.

Set pilots van prendre part a la primera ronda de la competició. El millor d’aquesta fase va ser Rafa Tibau, amb només 3 punts de penalització, seguit de Dani Comas amb 5 i el txec Vaclav Kolar, actual campió del món, amb 10. En aquesta ronda van quedar eliminats el txec David Herka, l’espanyol Javi Alonso, el català Armand Mollà i el letó Ansis Dermaks.

Quedava, doncs, la part més emocionat de la competició, la segona ronda, amb els tres millors pilots de la fase inicial. Ràpidament, el txec Vaclav Kolar va anar acumulant punts i es va despenjar de la lluita pel títol, on Rafa Tibau i Dani Comas s’anaven alternant el lideratge. A la ronda final, Rafa Tibau hi va arribar amb un sol punt d’avantatge sobre Dani Comas, que va ser el primer en competir-hi i ho va fer sense penalització. Per tant, era l’hora de la veritat per Rafa Tibau, que depenia d’ell mateix per guanyar. En el segon intent, va atacar la rampa amb l’objectiu de fer un salt d’alçada de 2,30 metres, però va fallar, va sumar cinc punts de penalització i va fer que Dani Comas es proclamés campió de la Copa del Món i visqués un final de pel·lícula per la seva carrera esportiva.

Al descans de la competició, es va retre un homenatge a la selecció catalana de biketrial, que enguany s’ha proclamat campiona del món per països per quarta vegada. El president de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, acompanyat del 12 vegades campió mundial Ot Pi, va lliurar una placa de reconeixement al president de la Unió Catalana de Biketrial, Josep Abant, que era acompanyat dels tres pilots de la selecció catalana que van participar a la Copa del Món: Dani Comas, Rafa Tibau i Armand Mollà.

A més, cal destacar que des de l’organització de la competició es va treballar per aprofitar la visibilitat d’un esdeveniment tan espectacular per reivindicar el dret dels catalans a decidir el seu futur a les urnes el proper 9 de novembre. Per aquest motiu, la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes va tenir un espai informatiu per tot el públic assistent i algunes zones del circuit van ser decorades amb missatges reivindicatius com “L’esport català per un país nou” o “9N” i la imatge d’una urna.

Podeu consultar tots els resultats de la Copa del Món en aquest document.