12.09.14

Els esportistes, amb la Diada de Catalunya

Alguns van ser a la V i d’altres van parlar-ne a les xarxes socials

Gairebé 2 milions de persones van sortir al carrer a reivindicar la voluntat dels catalans de tenir un estat lliure i independent. El món de l’esport no en va quedar al marge i els esportistes d’elit també van participar en la Diada de Catalunya. Cal destacar la presència d’alguns d’aquests esportistes a la Diada. Per exemple, van ser a la V els jugadors del primer equip del Barça Gerard Piqué i Xavi Hernández. Piqué es va fotografiar amb el seu fill i ho va publicar a les xarxes socials, destacant que “mai havia viscut res semblant”, mentre Xavi hi va assistir amb un grup d’amics, igual que el president del club, Josep Maria Bartomeu. Altres jugadors del primer equip del Barça que van desitjar una feliç Diada a tots els catalans van ser Sergi Roberto, Marc Bartra o l’excapità Carles Puyol.

També els exblaugranes Marc Muniesa i Bojan Krkic, ara a l’Stoke City, es van fotografiar amb una senyera. Marc Crosas, que ara juga a la lliga mexicana, també va fer diversos tuits reivindicant el dret a decidir i la independència de Catalunya. I Oriol Rosell, jugador format a les categories inferiors del Barça i l’Espanyol i que ara juga a l’Sporting de Lisboa, també s’hi va manifestar amb un rotund “Orgullós del meu país”.

Va haver-hi altres esportistes que es van pronunciar. El pilot de MotoGP Aleix Espargaró va publicar una foto de la V expressant que “Els catalans som imparables”. Posteriorment, al Club de la Mitjanit de Catalunya Ràdio, va reivindicar que “És important que els catalans sortim al carrer a manifestar-nos”. En el mateix programa, el jugador d’handbol Joan Cañellas va assegurar que se li havia posat la pell de gallina veient imatges de la Diada i que estava “orgullós de ser d’on sóc”. El jugador de waterpolo Blai Mallarach, que juga a l’Olympiacos grec, també va assegurar que “des de la distància se’m posa la pell de gallina”. Àlex Fàbregas, jugador d’hoquei herba, també va ser al programa. Prèviament, havia fet diversos tuits sobre la V i amb un estic d’hoquei com a pal de bandera per una estelada. També va ser-hi present l’entrenador de La Bruixa d’Or Manresa, Pedro Martínez, qui va ser acomiadat del Gran Canaria per haver-se pronunciat a favor del dret a decidir. El jugador de bàsquet de l’Estudiantes, Xavi Rabaseda, també va mostrar el seu orgull per la mobilització de la V.

Cal destacar tots els esportistes que s’han afegit a la campanya L’Esport per la Independència. La gimnasta Mélodie Pulgarin es mostrava encantada de veure la seva ciutat, Martorell, plena d’estelades. Els corredors de muntanya Núria Picas i Marc Pinsach també van participar-hi activament. El futbolista Jofre Mateu, exjugador del Barça i Espanyol, va participar a la V, mentre la kitesurfista Núria Gomà ho va viscut des de la distància.