08.09.14

El món del bàsquet reivindica poder votar

En una acció de l’ANC i la Plataforma ProSeleccions al centre de Barcelona

Més de seixanta esportistes del món del bàsquet han participat aquest matí en una acció reivindicativa al centre de Barcelona, organitzada per la sectorial d’esportistes de l’ANC i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. Els participants de l’acció han dut una samarreta amb el lema ‘Els catalans guanyem votant’.

Des dels peus del monument de Colom, els esportistes han pujat per la Rambla en grup, botant la pilota i reclamant el dret que el poble català pugui decidir el seu futur a la consulta del 9 de novembre. Quan han arribat a la plaça Catalunya, han desplegat una pancarta amb el missatge ‘L’esport català per un país nou’ i han format una V amb les pilotes de bàsquet.

L’activitat ha despertat l’interès dels vianants de la Rambla, la majoria dels quals eren estrangers. A tots ells se’ls han repartit fulls informatius en diversos idiomes sobre el procés que viu Catalunya i la voluntat dels catalans de poder votar el 9-N. Les entitats organitzadores han valorat molt positivament la participació i el resultat de l’acció, que ha servit per fer arribar un missatge simpàtic i en positiu, a través del món de l’esport i fent-ho coincidir amb el Mundial de bàsquet que s’està disputants aquests dies i del que Barcelona n’és una de les seus.