07.08.14

Espanya vol fer fora Catalunya de la Federació Internacional de Touch rugbi

Tot i que aquests dies està disputant el Campionat d’Europa

La Federació Internacional de Touch (FIT) -una modalitat de rugbi que es juga amb equips mixtos- ha comunicat a la catalana -reconeguda des del 2009- que serà expulsada just quan acabi el campionat d’Europa de la modalitat, que es disputa aquesta setmana a Gal·les. La FIT reconeix que l’expulsió arribarà a petició de l’associació espanyola, que també és membre de l’organisme, però amb un estatus inferior. La junta ha comunicat als responsables de la federació catalana quins són els dos motius per prendre una decisió unilateral i que pot acabar als tribunals: “Catalunya és una regió d’Espanya” i Espanya necessita “més jugadors” per enfortir les seves seleccions, que tenen un nivell encara molt pobre.

La federació catalana, amb el suport de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, ja ha anunciat que no es quedarà amb les mans plegades, ja que no ha incomplert en aquests cinc anys cap dels requeriments econòmics per formar part de la federació internacional ni tampoc cap dels altres punts dels estatuts. De fet, a la FIT hi ha altres regions i nacions europees sense estat, com ara les illes Cook, l’illa de Jersey, Guernsey, les illes Norfolk, Escòcia, Gal·les i Anglaterra.

Tot i que la decisió de la FIT, que ara lidera el francès Erin Acker -més procliu a les pressions espanyoles que el seu predecessor, l’australià Dennis Coffey- ha estat comunicada a la federació catalana, aquesta entitat no es quedarà de mans plegades i portarà el cas al Tribunal d’Arbitratge Esportiu de Lausana.

Durant el campionat d’Europa, la selecció, a més, farà una campanya de pressió per evitar l’expulsió jugant amb la inscripció “Catalans wants to play” a la samarreta. D’aquesta manera, es vol donar a conèixer el cas de l’expulsió als altres països participants. Espanya, que també jugarà l’europeu, evitarà l’enfrontament amb Catalunya perquè s’ha inscrit en la modalitat masculina, mentre que Catalunya ho farà en el campionat mixt.

Informació: L’Esportiu de Catalunya