14.07.14

Catalunya, sisena a l’Europeu sub-21 de korfbal

Iguala el millor resultat històric de la selecció sub-21

La selecció catalana sub-21 ja ha aterrat a terres catalanes després d’aconseguir la sisena posició a l’Europeu de korfbal d’Olomouc (República Txeca). L’equip entrenat per David Guzmán ha pogut millorar la setena posició obtinguda a Hongria l’any 2011 en un campionat on les favorites Bèlgica i Holanda han tornat a ser les dominadores.

A la fase de grups Catalunya va acabar en quarta posició, després de caure amb Holanda, Hongria i Portugal. D’aquesta manera, el combinat català va quedar sense opcions de lluitar per la medalla. Malgrat tot, a la fase pel cinquè lloc, Catalunya va començar amb una victòria contra Alemanya i es va jugar la millor classificació històrica en el darrer partit contra els amfitrions txecs.

Els catalans van lluitar per ser cinquens, però es van trobar davant una República Txeca molt potent que va començar el matx amb un demolidor parcial d’1 a 7 que el conjunt català va saber contrarestar fins a situar-se 10-13 a l’equador del partit. A la segona meitat, la diferència entre ambdós conjunts es va fer més evident i el rival es va anar distanciant fins arribar al resultat final de 18 a 26. Al final, Catalunya ha estat sisena i ha repetit el resultat de l’any 2000 a Gant (Bèlgica).

Olga Gandía, amb cinc cistelles, va ser la jugadora catalana més ben valorada del partit. Gandía, co-capitana de la selecció, considera que l’equip ha anat creixent partit rere partit: “Vam començar fluixets i a poc a poc hem anat guanyant confiança i millorant el nostre joc per a poder lluitar contra grans rivals. No vam perdre les ganes de guanyar i anar a més en cada partit i això ha estat el que ens ha fet créixer”.

La catalana té clar que “la victòria contra Alemanya va ser molt emocionant i la derrota del primer dia contra Hongria va suposar un cop molt dur”. El balanç d’aquesta setmana de competició ha estat el següent: tres derrotes contra Hongria, Holanda i Portugal i dues victòries davant Rússia i Turquia a la fase de grups; una victòria contra Alemanya als play-off i una derrota final contra la República Txeca a la fase final.

Podreu trobar tota la informació de la competició al lloc web de l’IKF

Informació i imatge: FCK