10.07.14

Una pluja d’estelades culminarà novament l’Olla de Núria

Aquest diumenge 13 de juliol

L’Olla de Núria, la cursa de muntanya organitzada per la Unió Excursionista de Vic i Vall de Núria, arriba enguany a la seva vuitena edició i ho fa no només convertida en una de les proves clàssiques del circuit de curses de muntanya sinó també havent esdevingut un dels referents pel que fa a les reivindicacions nacionals del nostre país. La prova, que se celebrarà aquest diumenge 13 de juliol, s’autodefineix com una cursa internacional que defensa i reivindica el paper de l’esport català i de Catalunya al món. És per això que tots els participants podran optar per representar la nació amb la qual se sentin més identificats, sense discriminació de cap tipus.

A aquest marcat to reivindicatiu, la secció de Vall de Ribes de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), juntament amb la Sectorial d’Esportistes de la mateixa entitat i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes hi seran presents per tal d’aportar-hi el seu granet de sorra. Així doncs, just abans de la sortida es donarà la benvinguda als corredors amb la lectura del manifest elaborat conjuntament per l’ANC i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. A més, a la línia d’arribada es podrà torna a viure una pluja d’estelades com la de l’edició de l’any passat: els corredors que ho vulguin podran creuar la línia d’arribada onejant una bandera estelada. Per això, l’ANC disposarà de voluntaris que, uns trenta metres abans de l’arribada, cediran estelades als atletes que així ho desitgin.

A part, l’ANC i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes disposaran d’una parada informativa per a difondre els beneficis que la independència aportarà al món de l’esport català i també per a promoure la gran mobilització del pròxim 11 de setembre a Barcelona.