07.07.14

Catalunya guanya la Copa Tricentenari d’hoquei patins

A la tanda de faltes directes, després d’empatar amb França (3-3)

La selecció catalana d’hoquei patins ha estat la vencedora de la Copa del Tricentari, organitzada pel CE Noia Freixenet i amb la participació, també, de les seleccions de França i Suïssa. Tres anys després de guanyar l’última Golden Cup a Blanes, la selecció catalana ha afegit un nou títol al seu palmarès. No ho han tingut gens fàcil els homes de Jordi Camps per alçar la Copa del Tricentenari, ja que després de vèncer a les semifinals el Noia Freixenet per 2-5, a la final s’han enfrontat a una selecció francesa que no s’ha rendit fins a l’últim llançament de la tanda de faltes directes que ha decidit el títol.

Els francesos s’han avançat dues vegades amb gols de Cirilo García i Florent David. Els catalans els han neutralitzat gràcies a Navarro i Enric Torner, però no s’han avançat (3-2) fins al minut 45, amb un gol espectacular de Jepi Selva. Finalment, els francesos, que ja havien guanyat les semifinals a Suïssa en l’últim mig minut, han tornat a ser altament efectius al límit del temps. García ha empatat quan només quedaven 14 segons. A les faltes directes, França no ha estat tan encertada. Només n’ha pogut transformar una, per les dues de Catalunya, que d’aquesta manera s’ha proclamat campiona.

Cal destacar que tot i les pressions del govern espanyol, que considerava que aquesta era ‘una competició il·legal’, la Copa del Tricentenari s’ha pogut disputar amb total normalitat. A més, els jugadors de la selecció catalana han lluït a la samarreta el lema reivindicatiu ‘Catalans want to vote’.