07.07.14

Catalunya, campiona del món de beach tennis!

La selecció catalana guanya el títol com a amfitriona

La selecció catalana s’ha proclamat campiona del món de beach tennis per segona vegada. Catalunya ha derrotat Itàlia en una emocionant final del Mundial i d’aquesta manera ha repetit el títol que ja va aconseguir el 2012. La platja de la Mar Bella ha acollit de la 14a edició del Campionat del Món de beach tennis, que per primera vegada s’ha celebrat a Barcelona.

La final de la competició per nacions ha estat molt igualada, amb victòria de l’equip italià en el partit de dobles femení mentre que en el de dobles masculí s’ha imposat la selecció catalana. D’aquesta manera, el guanyador s’ha acabat decidint en el partit de dobles mixtes, on Catalunya s’ha endut la victòria i els seus jugadors s’han pogut penjar la medalla d’or de la competició per Nacions. Prèviament, a les semifinals, Catalunya havia superat la selecció de Grècia i Itàlia havia derrotat Rússia.

A part de la competició de nacions, un dels plats forts del campionat, també s’han disputat els tornejos open de dobles masculins i de dobles femenins. Els jugadors catalans i italians han estat els més nombrosos. En dobles masculins, la final ha estat entre la parella formada pels catalans Gerard Rodríguez i Alex Albors, i la parella formada pel català Cristóbal Ramírez i el rus Julen Tektov. La victòria ha estat finalment per Rodríguez i Albors per 9 jocs a 6 en un duel molt disputat. En dones, la final ha estat protagonitzada per les catalanes Gemma Egea i Laura Herrero, que han derrotat la parella formada per la porto-riquenya Beatriz Rivera i l’alemanya Maraike Biglmaier per 9 jocs a 7. D’aquesta manera, la parella catalana ha revalidat el títol mundial aconseguit l’any passat.

Els esportistes italians han estat un dels màxims dominadors de la competició al proclamar-se campions de proves com l’open individual masculí, en què s’ha endut la victòria Nicolas Frontali, o el torneig amateur de dobles mixtes, amb Raffaello Fabri i Cristina Stancsa. La selecció catalana ha estat igualment una de les grans destacades guanyant entre d’altres, els tornejos open de dobles masculins i femenins amb les parelles formades per Gerard Rodríguez i Alex Albors i Gemma Egea i Laura Herrero. També cal destacar la porto-riquenya Beatriz Rivera, guanyadora de l’open individual femení.

El Mundial de beach tennis Barcelona 2014 ha acabat amb un balanç de més de 300 esportistes procedents de Catalunya, França, Grècia, Xipre, Brasil, Puerto Rico, Rússia, Estats Units, Àustria, Veneçuela, Alemanya, Itàlia i Sardenya. En els cinc dies de torneig, s’han celebrat tornejos tant a nivell amateur com en l’open en categories de dobles masculins, femenins i mixtes i individuals.