04.07.14

Catalunya participa a l’Europeu sub-21 de korfbal

Del 6 al 12 de juliol a la República Txeca

Els jugadors i jugadores de la selecció catalana sub-21, el cos tècnic i el grup d’aficionats que acompanyarà l’equip viatjaran aquest diumenge cap a la ciutat txeca d’Olomouc per disputar el Campionat d’Europa sub-21, un esdeveniment internacional que l’equip afronta amb molta il·lusió. El seleccionador català, David Guzmán, assegura que “la preparació ha estat molt intensa, sobretot les darreres quatre setmanes”.

La selecció catalana debutarà aquest diumenge a les 20.45h davant d’Hongria. Els altres rivals del seu grup, l’A, són Rússia, Holanda, Turquia i Portugal. Al grup B hi haurà Bèlgica, Alemanya, Anglaterra, Polònia i l’amfitriona, la República Txeca.

La selecció ha tingut l’oportunitat de preparar-se en partits contra la selecció holandesa sub-19, un combinat d’alt nivell. Per això, el tècnic reconeix que “la progressió ha estat de menys a més. Comptem amb jugadors de talent i que poden jugar gairebé en qualsevol posició. La il·lusió i la motivació del grup són els altres factors que ens afavoreixen”, afirma Guzmán.

La co-capitana de l’equip, Olga Gandía, afegeix que “tenim un equip jove, molt unit a dins i fora de la pista i amb ganes de seguir aprenent i de fer un bon paper al campionat. Volem que Catalunya segueixi estant a un bon nivell de korfbal internacionalment i lluitarem per aconseguir-ho”.

Malgrat tot, el principal objectiu de la competició és “lluitar per la segona posició del grup, tasca que no serà pas fàcil i que ens exigirà el millor de cadascú en tot moment. Tot, procurant exhibir en cada partit un alt nivell competitiu”. El millor resultat fins al moment de la selecció catalana en un Europeu sub-21 va ser l’any 2000, en què es va aconseguir la 6a posició a Gant (Bèlgica). En la darrera participació, el 2011, la selecció va ser setena.

Podreu trobar tota la informació de la competició al lloc web de l’IKF

Informació i imatge: FCK