03.07.14

Catalunya, 13a al Mundial de ràquetbol

Repeteix la millor posició històrica

La Selecció Catalana ha participat al Campionat del Món de ràquetbol, que s’ha celebrat a la localitat canadenca de Burlington (Canadà). El combinat català estava format per Víctor Montserrat (dues vegades campió d’Europa), Dani Pascual (bronze a l’Europeu del 2013), Bet Consegal (campionat d’Europa) i Anna Ventura. Catalunya ha repetit la 13a posició que va aconseguir fa sis anys al Campionat del Món que es va disputar a Irlanda, i per primera vegada ha estat la millor classificada de les nacions europees. Queden encara lluny els països americans i asiàtics, sobretot els primers, grans dominadors del ràquetbol mundial. Els EUA a la categoria masculina i Mèxic a la femenina es van emportar el títol. L’americà Rocky Carson i la mexicana Paola Longoria van ser els campions mundials en les categories individuals.

Dels jugadors catalans, cal destacar la 19a posició final (i primer europeu) de Víctor Montserrat, amb treballades i meritòries victòries davant del veneçolà Ezequiel Páez, l’ucraïnès Anthony de Fusto, el bolivià Carlos Keller, el porto-riqueny Barret Michael i l’argentí Pablo Kurzbard. L’encreuament al quadre davant del duríssim coreà Daeyong Kwong i una posterior lesió contra el canadenc Samuel Murray van impedir que repetís o millorés la novena plaça del darrer Mundial, que es va disputar el 2008 a Irlanda. Beth Consegal va ser la millor de les jugadores catalanes i va ocupar el 27è lloc, mentre Anna Ventura i Dani Pascual van acabar a la 33a posició.

Finalment, en les categories de parelles, Catalunya va acabar entre els 20 primers. A la femenina, Anna Ventura i Beth Consegal van acabar en 15a posició. A la masculina, Víctor Montserrat i Dani Pascual van ser 17ens.