30.06.14

Anna Ramírez: “Renunciaria al mallot pel de campiona de Catalunya”

La campiona d’Espanya de ciclisme en ruta reivindica el seu sentiment

La catalana Anna Ramírez, que s’ha proclamat campiona d’Espanya de ciclisme en ruta aquest dissabte a Ponferrada, ha manifestat que el mallot de vencedora no li fa “gaire il·lusió i que preferiria el de campiona nacional catalana, això ho tinc molt clar”. En declaracions al Diari Ara, Ramírez assegura que afrontava els campionats “com una cursa més” i s’ho pren amb resignació: “És el que hi ha, i a banda no puc fer això per la gent que ens porta: la seleccionadora, el president de la federació, l’equip… però si en tinguéssim un de Catalunya, renunciaria al mallot”, ha conclòs.

La ciclista, de 33 anys, sempre ha tingut pocs pèls a la llengua i és molt crítica amb la situació actual del ciclisme espanyol, que no li permet dedicar-s’hi professionalment. De fet, sempre ha combinat els pedals amb la seva feina de Mosso d’Esquadra. “Corrent aquí a Espanya, no m’estranya poder guanyar. M’agrada jugar i estic prou bé físicament en relació amb la resta”, ha afirmat.

Tot i tenir contracte amb l’equip Bizkaia-Durango, Ramírez ha corregut amb el mallot de la selecció catalana. Però no totes les ciclistes segueixen el mateix criteri, i “és una moguda, perquè estàs entre dues aigües. Has de tenir les idees clares sobre si corres per l’equip o per la selecció. De totes maneres, com que som quatre gates mal comptades, encara que no compartim equip ens acabem respectant”, opina la vencedora.