23.06.14

La independència de Catalunya proporcionarà cada any 176 milions d’euros més al sector esportiu

Federacions com la de futbol quintuplicaran el seu pressupost

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes ha presentat el divendres 13 de juny l’estudi ‘Impacte econòmic de la independència de Catalunya en l’esport’, que conté algunes conclusions significatives que corroboren els beneficis que comportarà pel món de l’esport que Catalunya esdevingui un estat independent. Les conclusions de l’estudi fan evidents els beneficis que tindrà la independència per als esportistes, clubs, federacions i empreses del món de l’esport. Això, per exemple, es demostra en l’augment del Valor Afegit Brut (VAB), un indicador que recull els valors que s’agreguen als béns i serveis del sector. En un escenari centrat, l’augment del VAB serà d’un 7,4%, equivalent a 176 milions d’euros. En un escenari optimista, l’augment serà del 9,8% i 225 milions d’euros.

Els clubs i les seleccions catalanes també tindran les portes obertes a participar en les grans cites, com la Lliga de Campions i la Lliga Europa de de futbol, l’Eurolliga de bàsquet… i, fruit d’aquesta participació, es generaran més ingressos provinents de patrocinadors i drets televisius.

Estudi-Clubs

Altres dades significatives són l’augment d’esportistes catalans que participaran en competicions internacionals i, com a conseqüència, l’increment de medalles aconseguides. A més, representant el nostre país al món, ajudaran a difondre la imatge de país i la Marca Catalunya.

Estudi-SeleccionsOlimpiques

El cas d’estudi específic de la Federació Catalana de Futbol ha demostrat que la independència farà que aquesta entitat multipliqui per cinc el seu pressupost actual. Aquest creixement també es podria extrapolar a altres federacions catalanes, que pel fet de tenir més projecció exterior també gaudiran dels beneficis econòmics que això suposa.

Estudi-FCFiRFEF

CONSULTEU LES DADES DE L’ESTUDI
CONSULTEU EL DOCUMENT DE PRESENTACIÓ