06.06.14

Catalunya s’enfronta a Irlanda en la Challenge Cup

Dissabte i diumenge al P&P Papalús de Lloret de Mar

Catalunya i Irlanda disputaran aquest cap de setmana la 6a edició de la Challenge Cup. Aquesta competició enfronta irlandesos i catalans des del 1997, tot i que s’ha anat disputant sense una periodicitat concreta. Tot i que el balanç de victòries és favorable a Irlanda per 4-1, la Selecció Catalana confia en aprofitar el fet que enguany són els amfitrions per guanyar el torneig per segona vegada.

El 1997 es va celebrar el primer matx internacional de pitch & putt a les nostres terres. Va ser la primera Challenge Cup entre Catalunya i Irlanda, jugada al camp de Solius. Gràcies a aquesta Challenge Cup es va donar un impuls molt important al nostre esport a Catalunya. Es van obrir nous camps, milers de jugadors van iniciar-se en el pitch i els mitjans de comunicació se’n van fer ressò.

Van haver de passar 11 anys per a que es fes realitat que Catalunya guanyés a Irlanda. Va ser el 2 de març de 2008 quan a Platja d’Aro la Selecció Catalana va derrotar Irlanda en la 4a edició de la Challenge Cup.

Aquest cap de setmana es pot repetir la victòria si els jugadors i jugadores catalanes despleguen el seu millor joc. Aquest any la novetat és que en cada equip hi haurà dones, juvenils i sèniors a més dels jugadors absoluts.

Jugadors
Irlanda
Conor McCarthy, Shane Redmond, Martha O’Brien, Helen Daly, Maree O’Toole, Weeshie Murphy, Martin Fawl, John Carton, Frank Ryan, Ian Dillon, Kevin McCarthy, Christy Broe.
Catalunya
Marc Lloret, Josep Martínez, Enric Sanz, Dani Giménez, Ricardo Betlinski, Salvador Moliné, Francisco Arévalo, Abby Nachshon, Encarnación Robledo, Núria Dalmau, Marc Ibànyez, Jordi Torrecilla.

Horaris
Divendres 6 de juny
Entrenaments de 9h a 19h
Dissabte 7 de juny
10h Partits Foursomes
15:30h Partits Fourballs
Diumenge 8 de juny
10h Partits individuals

Les anteriors Challenge Cup
1997 Solius. Catalunya
Irlanda
14,5 – Catalunya 5,5
Resultats partit a partit
2000 IGB Dublin. Irlanda
Irlanda
18,5 – Catalunya 1,5
Resultats partit a partit
2002 Sant Cebrià. Catalunya
Catalunya 8,5 – Irlanda 11,5
Resultats partit a partit
2008 Platja d’Aro. Catalunya
Catalunya
10 – Irlanda 6
Resultats partit a partit
2011 Tralee. Irlanda
Irlanda
13,5 – Catalunya 2,5
Resultats partit a partit