22.05.14

Catalunya, a les semifinals de l’Europeu de futbol sala

Victòria a la pròrroga per 3-2 contra Eslovàquia

La Selecció Catalana tornarà a jugar les semifinals de l’Europeu de futbol sala, que es disputa a la República Txeca. Com fa dos anys a Bielorússia, els homes de Juan Antonio Fernández lluitaran fins el final per pujar al podi. Avui han hagut de remuntar un 0-2 inicial contra Eslovàquia, però amb empenta i qualitat i els nervis que comporta una pròrroga, han aconseguit un lloc entre les quatre millor seleccions d’Europa.

El partit ha començat malament pels interessos catalans. Al minut 7, Eslovàquia s’ha avançat en un ràpid contraatac. El jugador eslovac ha superat el porter català Toni Téllez i tot i que Ramon Roca ha estat a punt de refusar la rematada, la pilota ha acabat entrant. La cosa ha anat a pitjor, ja que quan faltaven quatre minuts per arribar al descans, Eslovàquia ha aconseguit el 0-2. Afortunadament, però, a pocs segons d’arribar al descans, el gol d’Adrià García ha donat vida a la Selecció Catalana.

Catalunya ha tornat a entrar al partit a l’inici de la segona part. Bernat Castell ha aconseguit el seu tercer gol del campionat i ha situat el 2-2 al marcador, resultat amb el que s’ha arribat al final del temps reglamentari. A la pròrroga, els nou primers minuts han estat de domini altern. Fins que a falta de 52 segons pel final, quan semblava que el semifinalista es decidiria als penals, el capità Toni Bonillo ha culminat un contraatac, driblant el porter i rematant a plaer. Com a mínim, Catalunya igualarà la quarta posició de fa dos anys.