19.05.14

“Representar Catalunya et fa donar-ho tot a l’hora de jugar”

Entrevista a Bernat Castell, jugador de la Selecció Catalana de futbol sala

Avui comença el Campionat d’Europa de futbol sala a Praga. Catalunya hi participarà amb l’objectiu de millorar la quarta posició que va aconseguir fa dos anys a Bielorússia. Un dels jugadors que ja va participar als World Games de l’any passat, Bernat Castell, creu que l’equip ha de lluitar per aconseguir el títol.

Sou poques les seleccions que teniu l’oportunitat de representar Catalunya a nivell internacional. Què representa això?
És un plus molt fort per la majoria de nosaltres. Malauradament, avui en dia encara som poques les seleccions que podem fer-ho. Representar Catalunya és un valor afegit que et fa donar-ho tot a l’hora de jugar, amb més motivació.

Amb quin objectiu afronteu aquest Europeu?
Amb molta il·lusió, moltíssima. I no ens hem marcat un objectiu fix, sinó arribar al màxim. Sabem que hi ha tres o quatre seleccions molt fortes però nosaltres hem competit amb elles, coneixem quin és el seu nivell i sabem que podem arribar, com a mínim, a competir amb elles.

També vas formar part de la Selecció Catalana que l’any passat va participar als World Games a Colòmbia. Aquesta experiència internacional us pot ajudar a ser una selecció més preparada per afrontar aquestes cites?
Sí, tenim la sort que molts jugadors ja hem competit internacionalment, ja sigui als World Games de l’any passat o a l’Europeu de fa dos anys. Fins i tot, cinc jugadors de la selecció han participat la setmana passada a la Champions League amb l’Esplais contra el Dinamo de Moscou que té cinc jugadors de Rússia. O sigui que sí que comencem a tenir una certa experiència, que és un grau i ens pot donar una petita empenta per arribar el més lluny possible.

Fa dos anys Catalunya va ser quarta. Pujar al podi estaria molt millor.
Sí, sens dubte l’objectiu és aquest. Evidentment, hem de ser ambiciosos i lluitar per arribar al màxim possible. Si podem arribar a la final i guanyar-la, molt millor.

Quins creus que seran els rivals més durs?
Rússia, segur, i Bèlgica. Bèlgica és la que tenim entre cella i cella perquè és la selecció més potent a nivell individual. Rússia és veritat que per joc col·lectiu i per experiència sempre estan lluitant pel títol. Els dos són els màxims favorits, segurament.