18.05.14

Ettore Messina: “No entenc per què Catalunya no pot ser un país normal”

L’entrenador de bàsquet italià ho ha dit en una entrevista al diari Ara

Ettore Messina, entrenador 4 vegades campió de l’Eurolliga de bàsquet, s’ha manifestat a favor del dret a decidir en una entrevista que publica avui el diari Ara. Messina, que va entrenar el Reial Madrid dues temporades, ha explicat que “no entenc per què Catalunya no pot ser un país normal”.

En concret, la resposta del tècnic italià a la pregunta de si està al cas del moment especial que viu Catalunya ha estat la següent: “No conec els detalls, però des de fora és clar que una cosa és el que diuen les lleis i una altra la força de la gent. Som en un món en què hem de trobar de manera política i no de manera agressiva solucions per protegir els drets de les minories. Catalunya té una història, una llengua i una identitat. Haurà d’arribar un moment en què les dues parts s’asseguin juntes i busquin solucions. No pot passar desapercebut que més d’un milió de persones sortissin al carrer. No conec la legislació concreta detalladament, però no entenc per què Catalunya no pot ser un país normal”.

Podeu llegir l’entrevista sencera que li ha fet Àlex Gozalbo al lloc web del diari Ara.