16.05.14

“Tenim la il·lusió de ser campions”

Entrevista a Toni Bonillo, capità de la Selecció Catalana de futbol sala

Dilluns vinent comença a Praga el Campionat d’Europa de futbol sala. Catalunya hi participarà amb l’objectiu de millorar la quarta posició que va aconseguir fa dos anys a Bielorússia. El seu capità, Toni Bonillo, creu que han de ser ambiciosos i lluitar pel títol.

Com afronteu aquest Campionat d’Europa?
Hi anem amb molta il·lusió, amb moltes ganes. Alguns de nosaltres tenim l’experiència de l’any passat, quan vam anar a Colòmbia, als World Games. Ens va tocar un grup molt difícil amb Colòmbia i Brasil, però va ser una experiència molt positiva, competint cada partit i tenint opcions de victòria. A més, jo no vaig ser a l’Europeu de fa dos anys, però Catalunya va ser entre els quatre primers i això va permetre participar als World Games. Ara anem amb il·lusió, amb gent nova i amb una barreja d’experiència i joventut que crec que pot ser molt interessant.

L’objectiu ha de ser millorar aquest quart lloc o competir fins on pugueu?
Nosaltres no ens posem límits. El seleccionador ens ha dit que anem a l’Europeu per quedar el més a dalt possible. Amb alguns companys de l’Esplais hem jugat la setmana passada la Champions League a Lloret. Ens hem enfrontat amb el campió i amb el subcampió, i tots dos equips tenen molts jugadors a les seves seleccions, la txeca i la russa, i hem estat competint frec a frec amb ells. O sigui que anem a Praga per guanyar el torneig, i després hi ha moltes coses que poden fer que siguem a dalt o no. Però tenim la il·lusió de ser campions.

Els vostres rivals a la fase de grups seran Rússia i el País Basc. Potser Rússia serà la favorita?
Sí, el que passa és que a la Champions va anar-hi un equip basc que es veu que li faltaven dos o tres jugadors de nivell. Però bé, Rússia ja sabem que és molt forta, va amb cinc jugadors de l’Spartak de Moscou, cinc del Dinamo de Moscou i dos del Volga. O sigui que serà molt competitiva, tot i que a l’Europeu anterior els companys que van anar-hi amb Catalunya ja van derrotar-la. Nosaltres estem preparats per repetir-ho i fer-ho el millor possible.